Ş.Urfa'dan barış çağrısı

Ş.Urfa'dan barış çağrısı
Demokrasi ve Barış Bloğu 'Urfa Barış İstiyor' sloganıyla 1 Eylül Dünya Barış Günü etkinliklerine start verdi. Sağlık ve Sosyal Emekçiler Sendikası (SES) İl binası önünde gerçekleştirilen basın açıklaması öncesi kurulan stantlarda çatışmaların durması amac

 

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı açıklama alanına bırakılan bir sırt çantası bomba şüphesi ile paniğe yol açtı. Çantanın daha sonra bir sendika üyesine ait olduğu ortaya çıktı. Basın açıklamasını Emek ve Demokrasi Platformu adına Bedriye Yorgun yaptı. Yorgun, "54 milyon insanın öldüğü II. Dünya Savaşının ardından Hitler ordularının Polonya'yı işgal ederek savaşı başlattığı gün olan 1 Eylül Dünya Barış günü olarak ilan edilmişti.

Bugün, o savaşın üzerinden neredeyse 70 yıl geçti. Biz dünya halkları, emekçiler olarak barış gününe yaklaşırken dünyayı yönelen güçler savaştan, kan dökmekten, barbarlıktan vazgeçmedi" dedi.

'KATLEDİLENİN IRKINA BAKMADAN SAVAŞA DUR DİYORUZ'

Başta bölge, olmak üzere tüm dünyada silahlar konuştukça kadınlar, gençler, çocuklar ve yoksullar başta olmak üzere bütün insanlık ağır bedeller ödedi ve ödemeye devam ediyor diyen Yorgun, "Her gün onlarca gözaltı, bombalı saldırı, siyasi ve askeri operasyonlar, yakılan ormanlar, güvenlik bölgesi ilanı, halkın göçe zorlanması sonunda aralarında sivillerin ve çocuklarında olduğu onlarca can yitirilmekle ve tüm yaşam tahakküm altına alınmaktadır. Bizler hiçbir zaman, hiçbir yerde katledilenin kimliğine, inancına, diline, milliyetine, derisinin rengine bakmayanlar olarak bu savaşa dur diyoruz. Bizim için Filistin Rojavadır. Rojava Gazze'dir. Gazza Şengal'dir. Şengal Licedir, Varto'dur, Cizre'dir. Hepsinin acısı topraklarından sürülüp gelen Ezidilerin, Türkmenlerin, Arapların, Alevilerin, Şiilerin, Hıristiyanların gözlerindeki acıdır. Çünkü biz öldürülüyoruz, sürgün ediliyoruz, işkenceden geçiriliyoruz, tecavüze uğruyoruz. Çünkü biz savaşlarda bedel ödeyenleriz. Biz Ortadoğu'nun yoksul, emekçi halkları olarak ırkçı, mezhepçi savaşlarda ölüme yazgılı olmadığımızı, savaşlarda bedel ödeyenler olarak halkların kardeşçe yaşayacağı, geleceğini özgürce belirleyeceği bir ülke, bir coğrafya, hatta bir dünya yaratabileceğimizi biliyoruz" ifadelerini kullandı.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.