Sabah namazında ucuz et kuyruğu!

Sabah namazında ucuz et kuyruğu!
Diyarbakır’da, Ramazan ayında ucuz et kuyruğu daha da uzadı. Sabahın erken saatlerinde Et ve Süt Kurumu önünde uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, 4 kilo et için çektikleri eziyetin son bulmasını istiyor.

Ramazan ayı ile birlikte kasaplardaki et fiyatlarındaki artış üzerine tüketicilerin bazı ürünlerde piyasadan en az 10-13 TL daha ucuz olduğu için yöneldiği Et ve Balık Kurumu'nun satış mağazası önünde uzun kuyruklar oluştu.

Özel Haber: Ali Abbas Yılmaz

Diyarbakır Et ve Süt Kurumu önünde ucuz et kuyruğunda saatlerce beklemek zorunda kalan vatandaşların sıkıntılarını yerinde inceledik.

 ‘Vatandaş olarak üç dört kilo et için düştüğümüz hal hal değil!’

Ramazan ayında oruç oruç ucuz et kuyruğunda saatlerce bekleyen vatandaşlardan Fevzi Özavcı,“60 yaşındayım ve emekliyim. Metropol mahallesindeki evimden saat 04:00’da çıktım ve buraya geldim. Şimdi saat 08: 30’a geliyor ve ben 3 kilo et için saatlerce sıra bekledim. Şimdi bulunduğum semtte Et Balık Kurumu’nun şubesi olsaydı sabahın köründe burada işim neydi? Ramazan ayında oruç oruç bu yaşımda bu kuyruğu neden bekleyeyim? Vatandaş olarak üç dört kilo et için düştüğümüz hal hal değil!”

‘10 kişi ile Et Balık dönmez’

Diyarbakır Et ve Süt Kurumundan emekli olan Hamza Şehirli, “ Diclekent’ten geldim ve 4 kilo et için bu saate kadar kuyruktayım. Sabahın köründe geldim çünkü erken gelmezsem buradan erken çıkamam. Buranın eski çalışanı olduğum için buranın durumunu biliyorum; az sayıda personelle çalışıyorlar ve o yüzden de buradaki işler ağır işliyor. İthal et bazı marketlere de veriliyor ama oradaki etlerle buradaki etler de aynı değil. Et Balık Kurumundaki etin kalitesiyle marketlerde satılan et aynı etin kalitesi bir değil. Ben 25 sene 9 ay bu kurumda çalıştım, etin kalitesini, iyisini kötüsünü bilirim. Burada personel sayısı çok azdır, 10 kişi ile Et Balık dönmez. Bizim zamanımızda burada 480 kişi çalışıyordu” diye konuştu.

‘Yetkililerin vicdanı ne zaman bu çileye bir dur diyecek?’

Vatandaşın ucuz et kuyruğunda çektiği eziyete yetkililerin bir dur demesini beklediklerini belirten Mehmet Akar, “57 yaşındayım ve emekliyim. Otogar semtinden buraya geldim. Et kuyruğunda sıraya girebilmek için saat beşte evden çıktım. Şuan saat 08:30 ve bana sıra gelmesi için daha yüz kişiyi beklemem gerekecek. Artık sıra bana gelinceye kadar kaç saat geçer bilmiyorum. Ben aynı zamanda esnafım ve şuan burada olduğum için dükkanımı da açamadım. Şimdi bu eziyet insanlara neden çektiriliyor? Buradaki kasa sayısı arttırılsa vatandaşa daha hızlı hizmet verilse daha iyi olmaz mı? Ya da her ilçeye bir satış şubesi açılsa, insanlar sabahın erken saatlerinde burada kuyruğa girmese daha güzel olmaz mı? Bu aziz mübarek günde şu insanların haline bir bakın, bunlar vatandaşa neden reva görülüyor? Ramazan ayında oruç tutan insanların çektiği bu eziyet nedir, daha kaç Ramazan ucuz et kuyruğunda bu eziyeti çekeceğiz? Yetkililerin vicdanı ne zaman bu çileye bir dur diyecek?” şeklinde konuştu.

Marketlere verilen et çok az!

İsmini vermek istemeyen bir vatandaş ise şunları söyledi: “Ramazan ayında buradaki kuyruk daha da uzuyor. Ben ucuz et alabilmek için Huzurevleri’nden geliyorum. Sabah beşte evden çıktım ve şuan saat 08:30 ve bana ancak sıra geldi. Neden bir vatandaş olarak 4 kilo et için bu kadar eziyet çekmek zorunda kalıyoruz. Devlet, bazı marketlere de ithal et veriyor ancak marketlere verilen et çok az ve ihtiyacı karşılamıyor. Marketlerde yeterli et olsa vatandaş ne diye bu çileyi çeksin. Bunun dışında Diyarbakır’ın her merkez ilçesinde Et Balık Kurumunun bir satış şubesi olsa burada bu kadar kuyruk oluşmaz. Yetkililer bunu neden yapmıyor, vatandaşın bu eziyetini neden görmüyor anlamış değilim. Ayrıca buraya gelen et miktarı da yeterli değil. Akşama kadar et satışı olması gerekiyor ama öğle saatinde et bitiyor.”

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum