Sadece hayatlarını değil böbreklerini de paylaştılar

Sadece hayatlarını değil böbreklerini de paylaştılar
İzmir'de, diyaliz tedavisi gören ve sağlık durumu ağırlaşan eşine böbreğini veren Ramazan Taş, evliliklerinin 15. yılında yeniden yaşama bağladığı hayat arkadaşına ikinci kez "evet" demiş oldu.

 

 

Diyarbakır'da yaşayan Sevim Taş'a 3 yıl önce böbrek yetmezliği  teşhisi konuldu. Bir süre memleketinde tedavi gören kadın, daha sonra eşi Ramazan Taş tarafından İzmir'deki farklı sağlık merkezlerine götürüldü.

Tedavi sürecinden yakınlarının yanına misafir olan Sevim Taş, bu süreçte diyalize girdi. Ramazan Taş, diyaliz tedavisi gören eşinin sağlık durumunun kötüye gitmesiyle işinden ayrılmak zorunda kaldı.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi görmeye başlayan genç kadın, kadavradan böbrek nakil sırasına alındı.

Sağlık durumu ağırlaşan Taş'a böbrek nakli için birinci derece yakınlarından tetkik istendi. Anne, babası ve 10 kardeşinden alınan doku örneklerinin uyuşmadığını öğrenen Sevim Taş, üzüntü yaşadı.

Bu sırada Ramazan Taş, doktorlara, eşine böbreğini vermek istediğini söyledi. Doktorlar, küçük bir ihtimal de olsa Ramazan Taş'ın doku örneklerini almaya karar verdi. Sonuç olumlu çıkınca da hemen ameliyata karar verildi.

Eşinden alınan böbreği nakledilen Sevim Taş, 7 saat süren ameliyatın ardından sağlığına kavuştu.

- "Elini bırakmadım"

Ramazan Taş, tedavi sürecinde çok zor günler geçirdiklerini, böbreğinin eşiyle uyumlu olduğunu öğrenince "yeniden doğmuş" gibi çok sevindiğini söyledi.

Böbreğini bağışlayarak eşine olan sevgisini bir kez daha göstermiş olduğunu belirten Taş, "Gözümü kırpmadan eşime böbreğimi verdim. Hastalığı sürecinde bir an olsun elini bırakmadım. Beraber ameliyata girerken dahi çok mutluyduk. Çünkü kadavradan organ beklenildiği süreçte eşim çok acılar çekti. O günlerde tüm organlarımı bağışlama kararı aldım. Bu şekilde herkese örnek olmak istedim." dedi.

Taş, bundan sonra yaşantılarına eşi ve 3 çocuğuyla kaldıkları yerden devam edeceklerini dile getirdi.

- "O benim kahramanım"

Sevim Taş ise çok zor günler geçirdiklerini ancak başarılı bir nakil ameliyatının ardından artık ileriye daha umutla bakmaya başladığını vurguladı.

Eşinin sayesinde ikinci bir hayata merhaba dediklerini anlatan Taş, "Eşim iyi günde kötü günde beni hiç yalnız bırakmadı. O benim kahramanım çünkü tetkikler olumlu çıkınca 'Hemen böbreğimi vermeye hazırım' dedi. Evliliğimizin 15. yılında böbreğini vererek beni bir kez daha mutlu etti."

 

Hastanenin organ nakil sorumlusu Opr. Dr. Ahmet Er de Sevim Taş'ın, zor bir süreçte kocasının fedakarlığı sayesinde yeniden sağlığına kavuştuğunu dile getirdi.(AA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.