ŞAFAK OPERASYONUNDA YAKALANAN 9 KİŞİDEN 8'İ TUTUKLANDI

ŞAFAK OPERASYONUNDA YAKALANAN 9 KİŞİDEN 8'İ TUTUKLANDI
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında PKK'nın gençlik yapılanması olarak bilinen Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyelerine yönelik düzenlenen operasyonda 9 kişi yakalandı.

Dilek SEZER

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz tarafından yapılan açıklamada, yürütülen soruşturmanın safahatı ve sonucu hakkında kamuoyuna ayrıca bilgi verileceği belirtildi. Açıklamada, "Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturma kapsamında ilimiz Sur ilçesinde Bölücü Terör Örgütü mensupları tarafından çeşitli tarihlerde örgütsel suç işledikleri değerlendirilen şüphelilerin yakalanması ve suç unsurlarının ele geçirilmesi amacıyla 13 yaşı büyük şüpheli şahıs ile 3 suça sürüklenen çocuk olmak üzere toplam 16 şüpheli şahıs hakkında arama, yakalama ve el koyma kararı alınmıştır. Bu kapsamda 11 Haziran 2015 tarihinde ilimizde 16 farklı adreste eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyon sonucunda, suça sürüklenen çocuk Ö.D. ile yaşı büyük şüpheliler M.T., Y.A., A.B., A.B., O.K., B.A., Ş.K. ve hakkında daha önce yakalama kararı verilen Ş.A. isimli toplam 9 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmış, yapılan aramalarda 1 adet tabanca, 1 adet 2 GB kapasiteli hafıza kartı, 3 adet cep telefonu ve 1 adet simkart ele geçirilerek kolluk görevlileri tarafından muhafaza altına alınmıştır.”DENİLDİ.

Diğer 8 şüpheli hakkında yakalama çalışmalarının  devam ettiği bildirilen savcılık açıklamasında; sanıkların eylemine uyan suçlarından, yaşı büyük şüpheliler M.T., Y.A., A.B., A.B., B.A., Ş.K. ve S.A, hakkında 'Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma' iddiasından eylemlerine uyan suçtan tutuklanmalarına karar verilerek konumlarına uygun kapalı ceza infaz kurumuna gönderilmişlerdir" denildi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.