Sağanak yağışta renkli Newroz

Sağanak yağışta renkli Newroz
İmralı’dan gelecek mesajın beklentisi ile başlayan renkli görüntülere sahne olan bir Newroz kutlaması gerçekleşti.

*Sabahın erken saatlerinden itibaren Newroz alanını dolduran kalabalık saatler ilerledikçe kötü hava koşullarına rağmen giderek yoğunlaştı. Bundan önceki Newrozlardaki kalabalığı aşan bir rakama ulaştığını söylemek mümkün.

*Newroz alanına giden ana giriş noktalarında oluşturulan kontrol noktalarında Newroz komitesinin görevlendirdiği DBP ve HDP’liler, güvenlik güçlerinin dışında arama ve kontrol gerçekleştirdi. Bu kontrol olası bir provokasyonun engellemesine yönelik bir kontroldü.

*Kadınlar, genç kızlar rengârenk kıyafetleri ile Newroz alanını şenlendirirken, çektikleri halaylarla alanda şenlikli bir atmosfer oluşturdu.

*Newroz kutlamasına katılmak için kentin farklı noktalarından belediyeye ait araçlarla Newroz Parkı'na ücretsiz taşınan vatandaşlar, yoğunluk nedeniyle yaklaşık bir kilometre mesafede araçlardan inerek yaya olarak alana girdi.

nevruz-da-selahattin-demirtas-i-kimse-taniyamadi-7102181_8660_m.jpg

SOSYAL MEDYADA OLAY OLDU

*Newroz kutlamalarında en çok dikkat çeken isimlerden biri HDP Eş genel başkanı Selahattin Demirtaş oldu. Demirtaş kamufle olarak halk arasına karıştı ve vatandaşlarla fotoğraf çekildi.

*Demirtaş'ın kutlama alanında bir Kürt kadınıyla çekilen fotoğrafı sosyal medyada oldukça büyük ilgi gördü. Demirtaş'ın Meclis'te alışılan klasik giyim tarzının tersine sportif kıyafetleri oldukça dikkat çekti.

*Vatandaşlar, yoğunluk nedeniyle yaklaşık bir kilometre mesafede araçlardan inerek, yaya olarak kutlamanın yapılacağı alana geldi. Yaklaşık 500 litre mazot, 15 ton odunun kullanıldığı Newroz ateşi yakıldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.