Sağlık Bakanlığı 2024 yılı 36 Bin Personel Alımı ne zaman, Kılavuz yayımlandı mı ? İşte tüm detaylar

Sağlık Bakanlığı 2024 yılı 36 Bin Personel Alımı ne zaman, Kılavuz yayımlandı mı ? İşte tüm detaylar
Sağlık sektöründe çalışmak isteyen binlerce kişi tarafından heyecanla beklenen Sağlık Bakanlığı'nın 2024 yılı için duyurduğu 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı için başvuru süreci hızla yaklaşıyor.

TİGRİS HABER - Resmi Gazete'de yayımlanan detaylara göre, alımlar uzman tabip, tabip, sağlık teknikeri, sağlık memuru, hemşire, ebe ve diyetisyen kadrolarında gerçekleştirilecek.

Başvuru sürecine ilişkin detaylar henüz netlik kazanmasa da, adayların başvurularını kılavuzda yer alan bilgilere göre gerçekleştirebilecekleri belirtiliyor. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi, bu yılın alımlarının da ÖSYM aracılığıyla gerçekleştirilmesi bekleniyor. Başvuru tarihlerinin ve sürecinin netleşmesiyle birlikte adaylar AİS üzerinden başvurularını yapabilecekler.

Alımlarda adayların genel şartların yanı sıra branşlarına özel şartları da sağlamaları gerekecek. Bu şartları sağlamayan adayların başvuruları geçersiz sayılacak. Önceki yıllarda olduğu gibi, KPSS puanı gibi temel şartların aranması bekleniyor.

Alımın dağılımı ise şu şekilde:

  • Uzman Tabip: 32 bin 463 kişi
  • Tabip: 3 bin 498 kişi
  • Sağlık Memuru: 25 kişi
  • Ebe: 9 kişi
  • Hemşire: 2 kişi
  • Sağlık Teknikeri: 1 kişi
  • Diyetisyen: 1 kişi

Alımın ardından, istihdam edilecek personelin çoğunluğunun yataklı tedavi birimlerinde görev alması planlanıyor. Bunun dışında acil sağlık hizmetlerinde, ilçe sağlık müdürlükleri/toplum sağlığı merkezlerinde ve sağlık evlerinde de görevlendirme yapılacak.

Başvuru süreci ve tarihleriyle ilgili detayların en kısa sürede duyurulması bekleniyor. Resmi açıklamalar yapıldıktan sonra adaylar başvurularını gerçekleştirebilecekler. Sağlık Bakanlığı'nın bu alımla sağlık hizmetlerinin etkili ve verimli bir şekilde yürütülmesini amaçladığı belirtiliyor.

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.