Sağlık Bakanlığı ruhsat vermediği binayı hastane yaptı!

Sağlık Bakanlığı ruhsat vermediği binayı hastane yaptı!
Sağlık Bakanlığı,Ağrı’da apartman olarak inşa edilen, ardından özel bir şirket tarafından hastaneye dönüştürülmek istenen binaya “uygun değildir” dedi

 

AĞRI -  ruhsat vermeyen  bir süre sonra binayı fahiş fiyata satın alarak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi yaptı. Doğum oranının en yüksek olduğu il konumunda olan kentte fiziki olarak yeterli olmayan hastanede, tek başına görev yapan kadın doktoruna günde ortalama 250 hasta düşmesi hastalara gösterilen özeni (!) gözler önüne seriyor. 

Doğum oranının en yüksek olduğu iller arasında birinci sırada yer alan Ağrı'da, 100 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, 600 bin nüfuslu kentte skandal bir şekilde hizmet veriyor. Ayda yüzlerce kadının doğum yaptığı Doğum Hastanesi'nde sadece 3 kadın doğum uzmanı ve 2 çocuk doktoru vardiyalı olarak çalışıyor. Günde tek doktorun çalıştığı hastanenin hem fiziki hem de tıbbi koşulları kadın ve çocuklara cevap olmazken, günde tek doktorun ortama 250 hastayı muayene etmesi hastanenin durumunu gözler önüne seriyor. Kadın doğum doktorlarının muayene odaları önünde uzun kuyruklar oluşurken, doktorlar da hastalarıyla ilgilenebilecek zamanı bulamıyor. 2010 yılında apartman olarak inşa edilen ve özel hastane olarak faaliyete konulmak istenen mevcut 7 katlı binaya o dönem Sağlık Bakanlığı’nın “Hastane olarak uygun değildir" diyerek ruhsat vermediği ortaya çıktı. Ancak 2012 yılına gelindiğinde Sağlık Bakanlığı 3 kat fiyat biçerek binayı satın aldı ve Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi olarak kullanıma açtı. Hem fiziki koşulları hem de kapasitesi hastalara cevap olamayan hastanenin bu durumuna sağlıkçılar da tepkili. Hülya Emeç(Diha)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.