Sağlık örgütlerinden İsrail protestosu

Sağlık örgütlerinden İsrail protestosu
Diyarbakır’da sağlık örgütleri, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarında sağlık merkezlerini de hedef almasını kınadı. Sağlık emekçileri, İsrail'i saldırılardan vazgeçmeye, insanları da saldırılara karşı duyarlı olmaya çağırdı.

DİYARBAKIR - Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şubesi, İsrail'in Filistin'de hastanelere yönelik saldırılarına ilişkin basın toplantısı düzenledi. Şube binasında yapılan açıklamaya SES yönetici ve üyeleri katılırken, KESK bileşenleri de destek verdi. Açıklama yapan SES Diyarbakır Şubesi Eş Başkanı Selma Atabey, katliamların dünyanın gözü önünde yaşandığına dikkat çekerek, "Hastaneler bombalanıyor. Hastalar, yaralılar, sakatlar ve sağlık çalışanları hastanede, ambulansta öldürülüyor. Savaş suçu işleniyor. Egemenler susuyor" dedi. Filistin'de yaşananların insanlık dramı olduğunu söyleyen Atabey, egemen güçlerin İsrail'in saldırılarına karşı tutum almamasına tepki gösterdi. İsrail saldırısının başladığı 8 Temmuz'dan bu yana 11 sağlık merkezinin de saldırıların hedefi olduğunu kaydeden Atabey, "Hastaneler, okullar, enerji alt yapısı ve su şebekeleri tahrip edilmiş yiyecek, içecek, ilaç, tıbbi malzeme bitme noktasına gelmiştir. Yaralıların sığınacağı, tedavi edileceği hastane ve malzeme sıkıntısı nedeniyle Gazze, yaşama şansı yok edilmek üzere olan bir şehir haline gelmiştir. Filistin'de ölen insanlıktır" dedi.

İsrail'in Filistin'e dönük saldırılarda savaş suçu işlediğini ve buna sessiz kalınmaması gerektiğini ifade eden Atabey, "Türkiye'nin hekimleri, hemşireleri, teknisyenleri, sağlık işçileri olarak sağlığa giden yolun barış ve demokrasiden geçtiğini biliyor, buna inanıyor ve bu nedenle bu savaşın durdurulmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

“Gazze'yi kan gölüne çevirdi”

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İlçe Temsilciliği, İsrail'in saldırılarına ilişkin basın toplantısı düzenledi. Parti binasında açıklama yapan ESP Ergani İlçe Başkanı Sevda Yiğit, İsrail saldırılarını kınayarak, "İsrail Temmuz ayı başında başlattığı saldırıyı kara harekâtına dönüştürerek, tam anlamıyla Gazze'yi kan gölüne çevirdi" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.