Sağlık turizmi canlanıyor

Sağlık turizmi canlanıyor
Kolan hastaneler grubu icra kurulu üyesi sercan Kolan; "Yabancı hasta, hem sağlık hem de turizm için Türkiye'ye geliyor. Bakanlık ve müdürlüklerimizde bu hususu fark etmiş olmalı ki teşvikleriyle yatırımcıları destekliyorlar”

İSTANBUL-Kolan Hastaneler Grubu İcra Kurulu Üyesi Sercan Kolan, sağlık turizmine gereken önemi verdiklerini belirterek, “Bakanlık ve müdürlüklerimizde bu hususu fark etmiş olmalı ki teşvikleriyle bizleri destekliyorlar” dedi.
Türkiye’de sağlık turizminde son yıllarda önemli bir yol kat edildiğini, fuarların da bu yolları kat etmede önemli bir adım olduğunu açıklayan Kolan Hastaneler Grubu İcra Kurulu Üyesi Sercan Kolan, ülkenin ve sektörün bilinirliliğini artırmak için fuarlara katılımın şart olduğunu söyledi. Kolan, “ İstanbul’da düzenlenen sağlık fuarının amacına ulaştığını ve gerekli tanıtımın yapıldığına inanıyorum. Gelen hastalarımıza en iyi hizmeti, en iyi ekipmanlarla ve uygun fiyatlarla sunuyoruz. Turizm konusunda da Türkiye’nin çok iyi bilinirliliği ve geçmişi var. Sağlık turizmi adı üstünde hem sağlık hem de turizm amaçlı olarak hastalar geliyor. Bizim buradaki konumumuz hastaları en iyi şekilde tedavi edip, mutlu şekilde ayrılmalarını sağlamak ki sektör bu konuda gelişsin ve tüm sağlık kuruluşları ülkemizin dünyada gelişmesi için belirli katkılarda bulunsun” ifadelerini kullandı.

35 ülkeden hasta
Yurtdışından birçok ülkeden hasta aldıklarını, 35’e yakın ülkeden hasta geldiğini söyleyen Kolan, “Ağırlıklı olarak Arap ülkeleri, Balkan Cumhuriyetleri, Türkiye Cumhuriyetleri ve diğer gruplara nazaran Hollanda, Almanya, Avusturya’dan hasta alıyoruz. Buralarda kurulu ofislerimiz, kliniklerimiz var. Sadece ihtiyaç olarak değil de bu sektörün artılarını görüp gelen hastalarımız da var. Biz bu bilinirliliği artırarak, ülkemize daha fazla hasta çekip, ülkemizin bu sektördeki yerini sağlamlaştırıp, yukarılara çekmek istiyoruz” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.