SAĞLIK VE ZAYIFLIK İÇİN YENİ BİR YOL MU?

SAĞLIK VE ZAYIFLIK İÇİN YENİ BİR YOL MU?
 Özel Haber
Son yıllarda, alkali beslenme diye adlandırılan bir beslenme şekli oldukça popüler hale geldi.
TİGRİS HABER - Bu beslenme şeklinin savunucuları, alkali gıdaların tüketiminin vücut pH dengesini sağlayarak, bağışıklık sistemini güçlendirerek, enerjiyi artırarak ve sindirimi kolaylaştırarak birçok sağlık sorununa karşı koruma sağladığını öne sürerler. Alkali beslenmenin zayıflamaya da yardımcı olduğu iddia edilir.
Alkali Beslenme Nedir?
Vücudumuzun pH seviyesi, 0'dan 14'e kadar uzanan bir skalada ölçülür. 7 değeri nötr, 7'den yukarı alkali, 7'den aşağı ise asidik olarak kabul edilir. Alkali beslenmenin temeli, asidik gıdaların tüketimini sınırlandırarak ve alkali gıdaların tüketimini teşvik ederek vücut pH dengesini 7'nin üzerine çıkarmaktır.
Alkali Gıdalar Nelerdir?
Ispanak, brokoli, salatalık, kereviz, havuç, patlıcan, kabak, biber, domates, soğan, sarımsak gibi sebzeler.
Elma, muz, portakal, limon, mandalina, üzüm, kavun, karpuz, çilek, ahududu, böğürtlen ve diğer meyveler. Baklagillerden mercimek, nohut, fasulye. Badem, ceviz, fındık, fıstık, ay çekirdeği, kabak çekirdeği gibi kuru yemişler; kepekli tahıllar, kinoa, bulgur gibi gıdalar.
Alkali Beslenme Zayıflatır mı?
Alkali beslenmenin zayıflamaya yardımcı olabileceğini iddia eden bazı araştırmalar var. Bu araştırmalarda, alkali beslenen kişilerin, asidik beslenen kişilere göre daha fazla kilo verdikleri gözlemlenmiştir. Bunun nedeni, alkali gıdaların genellikle daha az kalori ve daha fazla lif içermesi olabilir.
Alkali beslenmenin zayıflamaya yardımcı olmasının yanı sıra sağlığa birçok faydası olduğu da iddialar arasında.
Alkali beslenme, asidik gıdaların tüketimini sınırlandırarak ve alkali gıdaların tüketimini teşvik ederek vücut pH dengesini sağlayarak bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olduğu savunulur.
Alkali beslenmeye başlamadan önce doktorunuza veya bir diyetisyene danışmanız önemli. Özellikle kronik bir hastalığınız varsa veya ilaç kullanıyorsanız, alkali beslenmenin sizin için uygun olup olmadığını öğrenmeniz gerekir.
Alkali beslenme, sağlıklı bir yaşam tarzının bir parçası olarak değerlendirilebilir. Alkali gıdalardan oluşan dengeli bir beslenme programı, birçok sağlık sorununa karşı koruma sağlayabilir ve kilo vermenize yardımcı olabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.