Sağlıkçılar cinayeti protesto etti

Sağlıkçılar cinayeti protesto etti
Diyarbakır’da bir araya gelen sağlıkçılar, geçen gün uğradıkları silahlı saldırı sonucunda yaşamını yitiren meslektaşları için protesto yürüyüşü düzenledi.

Diyarbakır’da Tabipler Odası, sağlık Emekçiler Sendikası, Aktif Aile Hekimlik Derneği, Eczacı Odası ve Sağlık Emekçileri Sendikası'nın (SES) çağrısıyla toplanan sağlıkçılar, PKK mensuplarınca vurulan Dr. Abdullah Biroğlu ve işyerinin önünde vurularak öldürülen Yunus Koca için yürüyüş düzenledi. Yenişehir ilçesindeki Devlet Hastanesi’nin bahçesinde toplanan sağlıkçılar, daha sonra İl Sağlığı Müdürlüğü’ne kadar yürüdü. Burada grup adına basın açıklamasını okuyan Diyarbakır Pratisyen Hekimlik Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Civan Gökalp, 7 Haziran seçimlerinden sonra yaşanan çatışmalar kendilerini etkilediğini söyledi. Kimden gelirse gelsin bu saldırıları şiddetle kınadıklarını anlatan Gökalp, tüm bu olayların bir an önce aydınlatılmasını istediklerini belirtti.

“Biz bir kez daha haykırıyoruz, artık yeter.” diyen Dr. Gökalp, şöyle konuştu: “Beyaz önlüklerimizi kana bulamayın. Beyaz önlüklerimiz kefenimiz olmasın. Bizler yaşatmak için varız. Savaş ortamlarında bile korunması gereken sağlık tesisleri, ambulanslar ve sağlık personeli Türkiye’de ilk vurulanlardan oldu. Sivillerin, çocukların ve kadınların öldürülmesiyle birlikte, sağlık personellerin ve sağlık tesislerine yapılan saldırılar devam ediyor. Sağlık personelleri tehdit edildi, başlarına silah dayatıldı. Zorla çatışma ortamına götürülmek istendi. Aile merkezleri basıldı, kurşunlandı. Artık yüreğimizin dayanamadığı hepimizi kahreden eczacılarımız, hemşirelerimiz ve doktorlarımız öldürüldü. Eczacılık yapan Yunus Koca işyerinin önünde daha dün katledildi. Yine dün Kulp Toplum Sağlığı Merkezi’nde görevli Dr. Abdullah Biroğlu, Kulp Diyarbakır yolunda evine dönerken arabasının taranması sonucu katledildi. Ambulanslar vurulan hekim arkadaşımıza ulaşamadı. Ölen meslektaşlarımıza Allah’tan rahmet ailelerine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.