Sağlıkçılardan Sur protestosu

Sağlıkçılardan Sur protestosu
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şubesi, Sur'da sivil katliamların yapılmasını, hastane, sağlık çalışanları ve hasta yakınlarının hedef alınmasını protesto etti.

DİYARBAKIR - Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi önünde bir araya gelen sağlık emekçilerine KESK ve Diyarbakır Tabip Odası üyeleri de destek verdi. "Savaşa hayır, barış hemen şimdi" sloganlarının atıldığı eylemde konuşan SES Diyarbakır Şube Eşbaşkanı Selma Atabey, sokağa çıkma yasağının uygulandığı tüm yerlerde sağlık çalışanlarının tehdit edildiğini söyledi.


Diyarbakır'ın kalbi olan Sur'da uygulanan sokağa çıkma yasakları sırasında yaşanan sivil katliamların yanı sıra, hastanelerin duvar ve camlarının da kurşunların hedefi olduğunu ifade eden Atabey, Devlet Hastanesi Başhekimliği'nin Sur'a bakan odalarda bulunan hasta odalarını boşaltmak zorunda kaldığını söyledi. Çocuğa, sağlık çalışanlarına, hastaneye, itfaiyeye ve tarihi eserlere saldıran zihniyetin ve kirli güçlerin insanlık vicdanına mahkum olacağını vurgulayan Atabey, "Bu insanlık dışı uygulamaların önüne geçilmeli, her şeye rağmen barışın ve çözümün kalıcı, onurlu ve beraber yaşanacak bir ülke inşa edilmelidir" dedi.

Sağlık emekçileri yaptıkları açıklamanın ardından, incelemelerde bulunmak üzere Sur'a geçti.(diha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.