Sağlıklı ve formda kalmak için altın değerinde öneriler

Sağlıklı ve formda kalmak için altın değerinde öneriler
Sağlıklı ve formda kalmak istiyorsanız işte size beslenme ve günlük yaşam ritüelinizi değiştirecek birkaç öneri...

 

Fazla yemek yeme ne size ne de iç organlara fayda sağlayacaktır. Bu yılı daha hafif ve formda geçirmek, daha önceki yıllarda alınan tüm kilolardan kurtulmak için porsiyonlarınızı küçültmelisiniz.

İŞTE SAĞLIKLI VE FORMDA KALMANIN TÜYOLARI...

ARA ÖĞÜNLERİ ATLAMAMAYA ÖZEN GÖSTERİN

Bu yıl vazgeçmeyeceğiniz en önemli öğün ara öğünleriniz olmalıdır. Unutmayın, sağlıklı ara öğünler tüketmek sizi zayıflatarak istediğiniz beden ölçülerinde özgüvenle dolaşmanıza yardımcı olacaktır. Ara öğünler arasında en önemlisi, ikindi ara öğünleridir.

Ne olursa olsun bu ara öğünler atlanmamalıdır. 1 avuç kuruyemiş, 1 meyve ya da çok acıkılmışsa yağsız esmer ekmek ile hazırlanmış bir tost tüketilebilir. 2016 yılının sağlıklı geçmesine bu ara öğünler yardımcı olacaktır.

 

HAFİF BİR AKŞAM YEMEĞİ TERCİH EDİN

Ana öğünlere önem vermek sağlıklı beslenme ve kilo kontrolü sağlamak için oldukça önemlidir. Öğünlerinizi atlamadan yıla başlamanızve devam ettirmeniz bütün yılın iyi gideceğine işarettir.

Bu yıl en önemli işiniz kendinize; yani vücudunuza iyi bakmak olmalıdır. Her güne başladığınızda kendinizi daha sağlıklı, daha zinde ve daha iyi hissetmek istiyorsanız kahvaltınızı asla atlamayın. Hafif bir öğle yemeği almaya ve mutlaka hafif bir akşam yemeği yemeğe özen gösterin.

 

ERTESİ GÜN DİKKAT EDERİM DİYE DÜŞÜNMEYİN

Genellikle atlanan öğünler sonrası kişide aşırı bir acıkma hali ile "Bugün porsiyonlarımı büyüteyim, yarın dikkat ederim” gibi yanlış düşüncelerle hatalı beslenme biçimleri olur.

Ancak dikkat edilecek "yarın” maalesef hiçbir zaman gelmez ve üst üste gelen yanlış tüketimler sonucu, artan yağ oranı kaçınılmaz hale gelir. Bu durum da zamanla şeker hastalığı gibi pek çok sağlık problemi ile karşı karşıya kalmanıza neden olabilir.

 

GÜNDE 1,5 LİTRE SU TÜKETMEK ŞART

Su tüketimi bu yılda dikkat edilecekler kuralların ilk sıralarında yer alıyor. Sağlıklı kalmak ve sağlıkla zayıflamanın en önemli kurallarından biri günde en az 1.5 litreyi bulan su tüketimi gerçekleştirmektir. 2015'te toplam ne kadar su içtiyseniz 2016 yılında bunu iki katına çıkarmaya çalışın.

Suyun içerisine karıştırılacak hiçbir ürün zayıflamaya ya da metabolizmayı hızlandırmaya fayda sağlamayacaktır. Ancak su içiminizi daha eğlenceli bir hale getirmek adına bunu yapabilirsiniz.

 

HAFTADA 3 GÜN YÜRÜYÜŞ YAPIN

Haftada en az 3 defa hafif tempolu yürüyüşler ve egzersizler yapmak yağların yakılmasına, vücut kaslarının destekli kullanılmasına yardımcı olacaktır

Özellikle sporlardan sonra alınan öğünlerin dengeli öğünler olmasına dikkat etmek gerekir. Spor sonrası tatlılar, hamur işleri, kızartma ve kavurmalar yenmemelidir. Özellikle harcanan enerjinin yerine konması ve kaybedilen proteinlerin toparlanması için spor sonrası uygun oranlarda protein ve karbonhidrat alınmalıdır.

 

SEBZE VE MEYVE EN YAKIN DOSTUNUZ OLSUN

Mevsiminde tüketebileceğiniz taze sebze ve meyveler bu yıl da en iyi dostunuz olmalıdır. İçerdikleri lifler nedeni ile tokluk hissi veren, zayıflatan ve kilo korumada yardımcı olan bu besinler aynı zamanda pek çok hastalığın oluşmasında da koruyucu rol alırlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.