Sağlıkta neler oluyor?

Sağlıkta neler oluyor?
Diyarbakır sağlık camiasında garip ve dikkat çekici, kafa karıştıran gelişmeler yaşanıyor. Başhekim olarak 4 gün görevde kaldıktan sonra istifa eden Prof. Dr. Cengiz Demir’in istifasından sonra sağlıktaki kriz ortaya çıktı.

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim Ve Araştırma Hastanesi’ne başhekim olarak atanan Prof. Dr. Cengiz Demir, 4 gün sonra istifa etti. Bu hastaneye bağlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin başhekimi Muhammed Asena istifa etti. Yaşanan ayrılıklarda Sağlık İl Müdürü Sait Avar ile başhekimler arasında meydana gelen anlaşmazlıkların etkili olduğu ifade ediliyor.

Diyarbakır sağlık camiasında garip ve dikkat çekici, kafa karıştıran gelişmeler yaşanıyor. Uzun süredir yaşanan huzursuzluk, iki hastane başhekiminin görevden ayrılmasıyla su yüzüne çıktı. Bu konuda resmi açıklamalar yapılmadı ancak kulislerde konuşulan iddialara göre yaşanan huzursuzluğun nedeni Sağlık İl Müdürü Sait Avar ile başhekimler arasında yönetim kadrosu ve çalışma koşulları konusunda sorunlar yaşanması. İki hastanenin başhekimi garip şekilde görevden ayrıldı.

Sadece 4 gün görev yaptı

En garip ayrılma olayı Gazi Yaşargil Eğitim Ve Araştırma Hastanesi’nde yaşandı. Daha önce Van Yüzüncü yıl Üniversitesi Eğitim Ve Araştırma Hastanesi’nde hem başhekim hem de hematoloji ana bilim dalı başkanı olarak görev yapan Prof. Dr. Cengiz Demir, Gazi Yaşargil Eğitim Ve Araştırma Hastanesi’ne başhekim olarak atandı. 5 Şubat’ta göreve başlayan Demir, 9 Şubat’ta sürpriz şekilde istifa etti. Sağlık İl Müdürlüğü, Demir’in Van Yüzüncü yıl Üniversitesi’nden muvaffakname alamadığı için ayrıldığını dile getiriyor.

Avar’la anlaşmazlık yaşadılar iddiası

Ancak kulislerde çok farklı iddialar var. Sadece 4 gün kaldığı görevden ayrılan ve Diyarbakır’dan ayrıldıktan sonra telefonlara cevap vermeyen Demir’in Sağlık İl Müdürü Sait Avar’la hastanenin idari kadrosu ve yönetim koşulları konusunda anlaşmazlık yaşadığı için istifa ettiği iddia ediliyor.

Çocuk hastanesi başhekimi de ayrıldı

Bir diğer kafa karıştıran ayrılık haberi ise yine Gazi Yaşargil Eğitim Ve Araştırma Hastanesi’ne bağlı Şanlıurfa yolu üzerindeki Kadın Doğum Ve Çocuk Hastanesi başhekimi Dr. Muhammed Asena’nın istifası. Sağlık sektörünün başarılı yöneticileri arasında gösterilen Asena’nın da Sağlık İl Müdürü Avar ile sorun ve anlaşmazlık yaşaması nedeniyle ayrıldığı iddia ediliyor. Sağlık camiasında başka huzursuzluk ve ayrılıklar yaşandığı da dilden dile dolaşıyor.

Dilek AKIN-ÖZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.