Sahurda mangal keyfi

Sahurda mangal keyfi
Yöresel yemekleriyle ünlü Gaziantep'te sahur saatlerinde kebapçılarda yoğunluk yaşanıyor

GAZİANTEP - Yöresel yemekleriyle ünlü Gaziantep'te, kebap severler sahur vaktinde de bu lezzetten vazgeçmiyor.

Özgün yemek kültürü dolayısıyla farklı damak tadı arayanların ramazanda da uğrak yerlerinden biri olan kent, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan pek çok şehrin aksine sahur saatlerinde hareketleniyor. Gece yarısına doğru hava sıcaklığının düşmesinin de etkisiyle sokaklara çıkan vatandaşlar, sahur saatine kadar kafe, restoran ve ocak başlarında vakit geçiriyor.

Mangal kültürünün yoğun olduğu kentte, geceye genellikle kafelerde közde Türk kahvesi ve nargile keyfiyle başlayan vatandaşlar, soluğu tarihi Gaziantep Kalesi'nin çevresinde bulunan ocak başlarında alıyor. Genellikle tüketicilerin etlerini mangal başındaki ustaya kendi elleriyle götürdüğü bu işletmelerde, yarım saate varan sıra beklemek gerekiyor. Dumanların arasında, ellerinde şişlerle bekleyen tüketiciler, turistlerin de ilgisini çekiyor. Gaziantepliler, mangaldan sonra genellikle eve gitmeden önce künefe ve baklavacılara uğramayı da ihmal etmiyor.Kale etrafında ocak başı işleten Gökhan İnci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sadece sahur için günde ortalama 200 kilogram et satışı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Gaziantep halkının mangala düşkün olduğunu anlatan İnci, zaman zaman kentteki yerli ve yabancı turistlerin de sahur için mangalın başında yer aldıklarını kaydetti.Sahurda kebap lezzetinden vazgeçmeyen vatandaşlar da özellikle gece saatlerinde mangalın ayrı bir keyif olduğunu dile getirdi.(aa)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.