Sakarya Valiliği'nden öldürülen Kürt Baba'ya ilişkin açıklama

Sakarya Valiliği'nden öldürülen Kürt Baba'ya ilişkin açıklama
Sakarya Valiliği, Hendek ilçesinde silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Kadir Sakçı ve yaralanan oğlu Burhan Sakçı olayının “Kürtçe” konuşmakla bir ilgisi olmadığını belirtti.

Tigris Haber- Sakarya Valiliği, Hendek ilçesinde silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Kadir Sakçı ve yaralanan oğlu Burhan Sakçı olayının “Kürtçe” konuşmakla bir ilgisi olmadığını belirtti.

 

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 16 Aralık’ta Hendek’te yaşanan silahlı saldırı olayı hatırlatılarak, “Bazı basın organlarında ve sosyal medya hesaplarında, olayın sebebinin çarpıtılarak etnik bir nedenden kaynaklandığı gibi algı oluşturulmaya çalışılmasının gerçekle ilgisi yoktur” denildi.

 

Açıklamada ayrıca şunlar kaydedildi:

 

“Olayda her iki tarafın da önceden birbirlerini kesinlikle tanımadıkları, alkollü olan ve pek çok suçtan sabıkası bulunan zanlının yüksek sesle ve küfürlü konuşması üzerine ikaz edildiği için çıkan tartışmaya bağlı olarak bu müessif hadisenin yaşandığı tanık beyanlarından açıkça anlaşılmıştır. Cinayet faili, olaydan sonra güvenlik görevlilerimizin ısrarlı takibi sonucunda Bursa’da yakalanarak tutuklanmıştır. Sosyal medyada yer aldığı şekilde tahkikatın hiçbir aşamasında belirtilen türden bir ifade mevcut değildir. Toplumu ayrıştırmaya ve kutuplaştırmaya yönelik bu tür maksatlı ve asılsız haber ve beyanlara itibar edilmemesini kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum