Sakaryalı futbolcu: Gidin o bölgede misafirperverliği görün

Sakaryalı futbolcu: Gidin o bölgede misafirperverliği görün
1985-86 sezonunda Diyarbaırspor’da şampiyonluk yaşayan Sakaryalı futbolcu Kader Çetin, Sakaryaspor-Amedspor maçında yaşanan olaylara tepki gösterdi,

Sakaryalı futbolcu: Gidin o bölgede misafirperverliği görün

1985-86 sezonunda Diyarbaırspor’da şampiyonluk yaşayan Sakaryalı futbolcu Kader Çetin, Sakaryaspor-Amedspor maçında yaşanan olaylara tepki gösterdi, iki yıl oynadığı ve derin izler bıraktığı Diyarbakır’la ilgili ön yargıların anlamsız olduğunu söyledi.

Beşiktaşlı eski milli futbolcu Recep Çetin’in de ağabeyi olan ve Diyarbakırspor’da iki yıl oynayarak şampiyonluk yaşamış olan Kader Çetin, bir Sakaryalı olarak yaşanan olaylara çok üzüldüğünü ifade etti, tepkisini sosyal medyada açıklama yaparak gösterdi.

İki yıl oynadığı ve derin izler bıraktığı Diyarbakır’la ilgili önyargıların anlamsız olduğunu söyleyen Kader Çetin, yapılanların kendisi gibi Sakaryalı olan şehit emniyet müdürü Ali Gaffar Okkan’a da hakaret anlamına geldiğini dile getirdi.

eski-futbolcunun-tepkisi.33333333.jpg

“Gidin O Bölgede Misafirperverliği Görün”

Kader Çetin,”Ayıptır ya inanın ben utandım yapılanlardan. Diyarbakır’da  oynamak suç mu?. O nedir öyle futbolculara teknik heyete yöneticilere ağza alınmayacak küfürler .Yani adamların suçu Diyarbakır’da oynamak mı yada Diyarbakırlı olmak suç mu?. Ben iki yıl Diyarbakırspor forması giydim, Diyarbakırda böyle bir şey görmedim. İki yıl yiyecek ve giyeceğe para vermedim. Her gittiğim yerde ağırlandım itibar gördüm. Sakarya bu değil, Sakaryalı bu değil. Ayıp ya, insan biraz utanır. Yazıklar olsun size. Doğu insanının hepsi bildiğiniz kimlikte değil. Gidin biraz zaman geçirin veya gezin. Bu dediklerimin tamamını göreceksiniz. Misafirperverliği gidin doğuda görün. Ben 12 yıl kaldım oralarda. Kimse bana öteki gözle bakmadı. Rahmetli Gaffar Okan müdürümüzün de kemikleri sızlamıştır. Ne diyeyim önce insan olacaksın. Spora da bu işler dayandıysa bizim düzelmemiz biraz zor” diyerek tepkisini dile getirdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.