'Sakıncalı piyade olacaklar'

'Sakıncalı piyade olacaklar'
'Sakıncalı piyade olacaklar'

Milli Savunma Bakanı Işık, Gülen örgütü soruşturması kapsamında ihraç edilen polislerden vatani görevini yapmayanların göreve çağrılacağını söyledi, bu kişiler için "Kamuoyunun eskiden 'sakıncalı piyade' diye bildiği, geri hizmet ve idari faaliyetlerde bunlar daha çok görevlendirilecek" dedi.

Milli Savunma Bakanı Gikri Işık, Gülen örgütü soruşturması kapsamında ihraç edilen polislerden vatani görevini yapmayanların bu göreve çağrılacak olmasıyla ilgili şunları söyledi:

"Bunlar bir terör örgütü mensubu olduğu için ihraç edildi, bunlar nasıl askerlik yapacak, sorusu da son derece önemli bir soru. Nasıl askerlik yapacakları konusunda Türk Silahlı Kuvvetlerinin aslında geçmişe dayanan ciddi bir birikimi var. Yani kamuoyunun eskiden 'sakıncalı piyade' diye bildiği, aslında askerlik yapması noktasında birtakım sıkıntıların olduğu isimlerle ilgili bir geri hizmet ve idari faaliyetlerde bunlar daha çok görevlendirilecek. Silahsız ve mühimmatsız nöbetlerde bulunacaklar. Ayrıca gözetim ve kontrol altında askerlik hizmetlerini ifa edecekler."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.