Sakızcı Memo: Barış istedim

Sakızcı Memo: Barış istedim
Geçtiğimiz günlerde Ankara’da bindiği metroda sosyal medyadan yaptığı canlı yayın sonrası gözaltına alınan Sakızcı Memo, yaşadıklarını anlattı.

Diyarbakır’ın sakızcısı olarak bilinen, Sakızcı Memo yani diğer adıyla Mehmet Kızılay, herkes tarafından tanınan bilinen biri. Her kalabalıkta mutlaka karşılaşabileceğiniz biri, onu vali, emniyet müdürü, belediye başkanları milletvekilleri gibi hemen hemen kentin tüm kesimlerin tanıdığı bir isim.

Sakızcı Memo uzun zaman sonra Ankara’da ortaya çıkınca kentin gündemine ‘Sakızcı Memo gözaltında’ haberi tuhaf bir şok etkisi yarattı.

Daha önce Diyarbakır’da görev yapan polis memuru gözaltında Memo’yla karşılaşınca, “seni şikayet edenler senden daha deli” demiş.

‘Hepiniz teröristsiniz demeye hakkı yok ki’

İki genç kadının şikayeti sonrası ilk durakta Memo’yu güvenlik görevlileri karşılıyor ve polislerin gelmesi için beklemeye alıyorlar.

Bir süre sonra istasyona gelen polislerden biri daha önce Diyarbakır’da çalışmış ve Memo’yu tanıyor. Meseleyi anlayınca “Seni şikayet edenler senden daha deli” diyor Memo’yu tanıyan polis memuru. Ama ortada bir şikayet var. İki genç kadın Memo’nun Apo’ya, yani Abdullah Öcalan’a selam göndererek terör propagandası yaptığını iddia etmiştir. Hal böyle olunca soluğu Terörle Mücadele Şubesi’nde alıyor Memo. Bir süre sonra birçok haber platformunda Memo’nun Ankara’da gözaltına alındığı haberi çıkmaya başlıyor.

24 saat gözaltında bulunduğu süreye ilişkin konuşan Memo kendisine gözaltına kötü muamele yapılmadığını belirterek bir komiserin kendisine söylediği “Hepiniz teröristsiniz” sözüne öfkelendiğini söyledi. Memo, “Bana böyle demeye hakkı yoktu. Barış istedim, kimse ölmesin çocuklar da maça gelebilsin” diye devem etti.

Memo Ankara’ya maç için gitmiş

Diyarbakır’da olması gereken Memo Ankara’da ortaya çıkınca ‘Ankara’da ne yapıyor Memo’ diye merakları üzerine çeken Memo, yine her zamanki gibi ekmek davası için Diyarbekirspor’un maçı gitmiş Ankara’ya.

Ankara’ya gelmişken akrabası Abdullah Kızılay’la da görüşüyor. Ve işte sonra metroda giderken gözaltı olayı yaşanıyor.  Ama bu gözaltı olayı Memo’nun Ankara’da yapmak istedikleriyle ilgili planlarını değiştirmiyor. Meclis’e gidiyor. Galip Ensarioğlu, Osman Baydemir ve diğer Diyarbakır milletvekillerini arıyor Meclis’te ama kimseyi yerinde bulamıyor. Gözaltına alınmasa bir şekilde ulaşacaktı milletvekillerine.

Demirtaş’a çağrı

Siyaset ile arası iyi olan Sakızcı Memo, kentin siyasetçilerini de hatırlatarak, Büyükşehir Belediye başkanlığı yapan Osman Baydemir’i de, Fırat Anlı’yı ve Gültan Kışanak’ı sevdiğini de dile getiriyor. Sakızcı Memo birde Demirtaş’a “Hapiste olduğu için bıraktı başkanlığı ama bence devam etmeli” çağrısında bulunuyor.

Sakızcı Memo kimdir?

Sur’un Alipaşa Mahallesi’nde doğup büyümüş Mehmet Kızılay ya da Diyarbakır’da bilinen adıyla Sakızcı Memo, çok küçükken damdan düşen Memo’nun imdadına bir komşusu yetişir ve onu hastaneye kaldırır. Doktorların bile kurtulacağından umutlu olmayan doktorlar yine de tüm çabalarda bulunuyorlar. Bir şekilde hayata tutunmayı başaran Memo, yüzde 40 zihinsel engelli olarak yaşamanın hem ev içinde hem de dışarıda çeşitli güçlükler ile mücadele eder.

Temmuz 2013 yılında evlenen ve 4 yaşında bir çocuk babası olan 30 yaşındaki Memo, çocukluğundan bu yana yaptığı tek iş sakız satmak.

Düğününde kentin tüm kesimlerini bir arya getiren Memo’ya damatlık elbisesini Osman Baydemir alır. Dönemin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ise düğününe gelemediği için bir altın gönderir.  (DUVAR)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.