Sakızcı Memo gözaltına alındı

Sakızcı Memo gözaltına alındı
Diyarbakır’da yürüyüş ve mitinglerde, sokaklarda sakız satarak geçimini sağlayan ve yüzde 40 engeli bulunan Mehmet Kızılay (Sakızcı Memo) Ankara’da bindiği metroda facebok üzerinden yaptığı yayın başına dert oldu.

İki genç kadının ihbarı üzerine Kızılay gözaltına alınarak Terörle Mücadele Şubesi’ne götürüldü. İfadesi alınan Kızılay serbest bırakıldı.

Diyarbakır’da sokak gösterilerinin, mitinglerin, açılışların, törenlerin değişmeyen siması “Sakızcı Memo” olarak bilinen Mehmet Kızılay’ın başı Ankara’da derde girdi. Diyarbekirspor’un maçını izlemek için Ankara’ya gelen Sakızcı Memo, akrabası ve arkadaşı olan eski gazeteci Abdullah Kızılay’a misafir oldu. Ankara metrosunda seyahat eden ikili, “Ankara Metrodayım Kapalı Havuz Spor Saunaya salonuna gidiyorum” başlığıyla Sakızcı Memo’nun facebook hesabından canlı yayına geçti. Abdullah Kızılay’ın sık sık sufle verdiği Sakızcı Memo, takipçilerine selam gönderdi, Ankara Metro’da olduğunu ve zaman zaman internet kesintisinin olduğunu söyledi. Memo, Ankara’da olduğu için Amedspor’un maçına gidemediğini ve Amedspor’un rakibini 4-1 yendiğini ifade ederek “Çocuklar da maça gelsin” dedi.

‘Apo ve Meclisten söz etti’ diyerek ihbar edildi

Sakızcı Memo’yu tanıyan bir takipçisi “Memo seni Metrodan almasınlar” diye endişesini dile getirdi. Sakızcı Memo gelen bir telefona da cevap vererek Abdullah Kızılay’dan “Apo” diye söz etti. Yayın bitiminde iki genç kadın, “Apo’dan ve Meclis’ten” söz edildiğini belirterek şikayetçi oldu. Metrodaki bir güvenlik görevlisi de Sakızcı Memo’yu alarak Ankara Terörle Mücadele Şubesi’ne götürdü. Daha sonra şikayetçi kadınlar da TEM’e giderek ifade verdi. Sakızcı Memo’nun ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. (Kaynak: habercilerden.com)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.