Saldırı sonucu öldürülen Ak Partili Ahi son yolculuğuna uğurlandı

Saldırı sonucu öldürülen Ak Partili Ahi son yolculuğuna uğurlandı
AK Parti Van ili Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Ahi, evinin önünden kaçırılarak silahlı saldırıya uğradı. Yaşamını yitiren Ahi için tören düzenlendi. Törene katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Terör örgütü can çekişiyor, çoğu bitti azı kaldı” ded

 

 

AK Parti Van ili Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Ahi, evinin önünden silah zoruyla kaçırıldı. Başka bir mahalleye götürülen Ahi burada vuruldu ve ağır yaralandı. Ahi, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Olay, önceki akşam saat 22.30 sıralarında ilçeye bağlı Boğazkesen Mahalles’inde meydana geldi. Saldırganlar, aynı zamanda eski mahalle muhtarı olan AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Ahi’nin evine geldi. Silah zoruyla içeri giren bu kişiler, Ahi’yi dışarı çıkarıp araca bindirerek Şemsettin Mahllesi’ne götürdü. Saldırganlar burada, Ahi’yi indirip uzun namlulu silahla birkaç el ateş ederek vurdu.

Silah sesleri üzerine olay yerine giden mahalle sakinleri, Aydın Ahi’yi kanlar içerisinde buldu. Ağır yaralı olarak özel araçla Özalp Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Ahi, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Olayın ardından bölgeye güvenlik güçleri sevk edildi. Saldırganları bulmak amacıyla hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı.

TÖRENE BAKAN SOYLU DA KATILDI

Ahi'nin cenazesi otopsi için Van'a gönderildi. Aydın Ahi için Van'da düzenlenen cenaze törenine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katıldı. Ahi'nin cenaze töreninde konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu şunları söyledi:

Terör örgütü can çekişmektedir. Bilmenizi istiyorum. Ürkütmeye ve korkutmaya çalıştıkları bu millet korkmamıştır. Cumhurbaşkanımız da Başbakanımız da Van'ımıza baş sağlığı dilemektedir. Bilseler ki canımızı en acı şekilde acıtmaya çalışsalar da bu yoldan dönmeyeceğiz. Terör örgütü can çekişiyor, çoğu bitti azı kaldı. Davasına yoldaşlık yaptı, şimdi de cennette ailesini, dostlarını karşılayacak. Şimdi başımız dik, gururlu, onurlu bir şekilde, 62 yaşındaki bu koca çınarı ahirete uğurluyoruz. Milletçe başımız sağolsun” dedi.

OPERASYONDA 16 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Güvenlik güçleri, Aydın Ahi'nin katillerinin yakalanması için başlattığı operasyonda 16 şüpheli gözaltına alındı. Bu kişilerin emniyette sorgusu devam ediyor.

Lice’de yaşanan saldırı

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Diyarbakır’ın Lice İlçesi’nde evinin önünde silahlı saldırıya uğrayan AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı 34 yaşındaki Orhan Mercan’da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. (Kaynak: Ajanslar)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.