Salı gününe dikkat! Türkiye donacak!

Salı gününe dikkat! Türkiye donacak!
Meteorolojiden alınan bilgilere göre Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın, Balkanlar'dan gelen soğuk havayla birleşmesi sonucu tüm yurt “soğuk ve kar yağışlı” havanın etkisine girecek.

Haber Merkezi-Kar yağışı gününden itibaren tüm yurtta etkili olacak...

Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın, Balkanlar'dan gelen soğuk havayla birleşerek tüm yurtta "soğuk ve kar yağışlı" havaya dönüşeceği tahmin ediliyor.

Orman ve Su İşleri bakanlığı meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre; Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'de, dün akşam hava sıcaklığının 4 ila 8 derece düşmesi kar yağışı beklentisini artırdı.

Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın, Balkanlar'dan gelen soğuk havayla birleşerek tüm yurtta" soğuk ve kar yağışlı" havaya dönüşeceği ve Salı gününden itibaren kar yağışının tüm bölgelerde etkili olacağı tahmin ediliyor.

Hafta başından itibaren özellikle iç ve doğu kesimlerde yağışların karla karışık, Güneydoğu Anadolu'nun güneyinde yoğun kar yağışı şeklinde olması, Kuzeybatı, Orta ve Doğu Karadeniz'in kıyı kesimlerinde de hava sıcaklıklarının 4 ila 10 derece azalması bekleniyor.

Soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle ülke genelinde etkili olacak buzlanma ve don olayının olumsuzluklarına karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.