Salondan notlar…

Salondan notlar…
Temayülden sonuca!

 

Salondan notlar…

Temayülden sonuca!

Naci SAPAN

AK Parti’deki temayül yoklamasını izliyorum.

Herkeste bir heyecan bir heyecan, sanırsınız Milletvekili sandıkları kurulmuş, sonuç direk Milletvekilliğine hitap edecek.

Aday adayları ve onların kurduğu ‘seçim ekipleri’ delege avında!

**

Bütün aday adayları kendine şans tanıyor, temayül yoklamasının sonuçlarını kendi lehine yorumluyor. Oysa sonuçlar Genel merkezin kararında gizli. Ayrıca temayül yoklaması bir sonuç değil. Önümüzdeki 10 gün içinde Genel merkez görevlileri birde ‘alan yoklaması’ yapacak. Sokaktaki yurttaşında aday adayları konusunda ne düşündüklerini test edecekler.

**

210 aday adayının hangi kıstaslara göre test edileceği de biraz manidar bir durum olarak kendini yansıtsa da, rakamın bu kadar yüksek düzeyde olması farklı yorumları gündeme getiriyor.

**

Aday adayları arasında ‘paralelci sızma’ olduğu yönündeki görüşler bizzat AK Partililer tarafından telaffuz ediliyor. Özellikle Sivil kuruluşlarda, derneklerde görev yapan ve buradan kendine alan açan mali konuda güçlü kişilerin sızma harekâtı gerçekleştirdikleri gibi duyumlar dedikodu da olsa yoğun tartışılıyor.

**

Delegelerin para ile ikna edilmesi meselesine gelince;

Tövbe biz görmedik!

Dedikodusunu yapanların yalancısıyız!

Özetle Ergani karayolu üzerindeki kapalı spor salonunda ‘seçim pazarı’ havası hâkimdi.

Bu pazardan kim/kimler hayır görür?

Gözleyip, durumu yorumlayacağız.

**

Temayül yoklamasının yapıldığı salonda AK Parti kadın kollarının ve çok sayıda kadının katılımı dikkat çekti. 209 aday adayının yarıştığı temayül yoklaması sırasında salon içinde ve dışında yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti.  Zaman zaman güvenlik güçleri ile delegeler arasında yaşanan gerginlik il başkanı Muhammed Akar’ın araya girmesi ile tatlıya bağlandı.

**

AK Parti aday adaylarının ilk 11 arasına girebilmek için salon önünde çeşitli yöntemler uyguladı. Bazı aday adayları katılımcılara çay-simit, döner-ayran, gazete- broşür, defter ve kalem gibi ikramlarda bulundu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.