Sanatçılara sergiye katılım çağrısı

Sanatçılara sergiye katılım çağrısı
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Daire Başkanlığı, eylül ayının son haftasında açılacak BAKUR 3 Sergisi için tüm sanatçılara eserleriyle birlikte katılım çağrısı yaptı.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Daire Başkanlığı, bu yıl eylül ayında üçüncüsü düzenlenecek BAKUR 3 Sergisi için sanatçılara eserleriyle birlikte katılım çağrısı yaparak, katılım koşullarını açıkladı.

Kültür ve Sanat Daire Başkanlığı yaptığı yazılı açıklamada, “Direniş ve Yaşam” temasıyla açılacak serginin, resim, heykel, video, fotoğraf, karışık teknik, yeni medya ve seramik gibi sanat disiplinlerinden oluşacağı, eserlerin eylül ayının son haftasında Büyükşehir Belediyesi’ne ait Kültür ve Kongre Merkezi’nde sergileneceği belirtildi. Sanatçılara eserleriyle birlikte katılım çağrısının yapıldığı açıklamada,  "Umuda ses olmak, hayata renk olmak için sizleri bekliyoruz." denildi. 

Başvuru için son tarih 5 Eylül

Eserlerin en geç 5 Eylül tarihine kadar teslim edilmesi gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, sergiye katılım koşulları da şöyle sıralandı: “

1- Sergiye katılım bireysel ya da ortak olarak üretilmiş/üretilecek grup çalışmalarına açıktır.

2- Sergiye katılım bir eserle sınırlıdır.

3- Önerilen yapıtların son bir yıl içerisinde üretilmiş ve daha önce sergilenmemiş olması gerekmektedir.

4- Sanatçıların katılım bilgileri: Sanatçının kısa özgeçmişi, fotoğrafı, çalışmanın fotoğrafı, telefon numarası, adres bilgileri.

5- Başvuranlar, kendi ifade biçimlerine uygun her türlü teknik, içerik, malzeme ile oluşturulmuş yapıtlar önerebilirler.

 

6- Eser hakkında sunum yazısı ve teknik özelliklerin (ebat, üretim tarihi, kullanılan teknik) eserler ile beraber gönderilmesi gerekmektedir.

 

7- Sergiye katılım için başvuran sanatçıların çalışmaları özgün olmalıdır. Bu koşula uymayan çalışmalar sergilenmez .

8- Çalışmaların kargoyla gönderilmesi eser sahiplerine aittir. Kargodan kaynaklanan olumsuzluklardan sorumluluk kabul edilmez.

9- Sergiye gönderilen çalışmaların arkalarında sanatçının ismi, cep telefon numarası ve adres bilgileri ile eserlerin ölçülerinin bulunması gereklidir.

10-Önerilen eserlerde özel bir kurgu/kurulum/üretim gerekli ise dosyada, yapıtların mekan içindeki yerleşimlerini gösteren cepheden ve kuşbakışı çizimleri, fotoğrafları, ağırlığı, ölçüleri, kullanılacak gereçler, kullanılacak ekipman ve diğer tüm bilgiler de yer almalıdır.”

Eserler Amed Sanat Galerisi’ne teslim edilecek

Açıklamada, eserlerin Sümerpark Ortak Yaşam Alanı Amed Sanat Galerisi’ne teslim edilmesi gerektiğinin altı çizilerek, elektronik posta adresleri ile iletişim numaraları paylaşıldı: “0537 979 22 87, 0530 695 69 81, 05321719343, Mail: [email protected]

hABER:Özcan Yıldız

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.