Sanatsız sokağa denetim!

Sanatsız sokağa denetim!
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir Belediyesi Zabıta ekipleri ile birlikte son günlerde kentin gündeminden düşmeyen ve her türlü olumsuzluklarla gündeme gelen Ofis Sanat Sokağında denetim yaptı.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanı Faysal Hatipoğlu’nun nezaretinde başlatılan ve 2 gündür devam eden denetimlerde çok sayıda tarihi geçmiş bozuk gıdalar ele geçirilirken, çok sayıda işyerine cezai işlem uygulandı.
Kooperatif Mahallesi’nde oturan vatandaşların yoğun tepkisinin basında yer alması üzerine Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Cumali Atilla’nın da talimatı ile Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı ve Yenişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Sanat Sokağına yönelik denetim düzenledi. Sağlık Daire Başkanı Faysal Hatipoğlu’nun nezaretinde 18 kişilik ekip, başta Kafeler olmak üzere, bakkal ve marketlere yönelik gerçekleştirilen denetimlerde çok sayıda bozuk ve tarihi geçmiş gıda maddeleri ele geçirildi. Ele geçirilen bozuk gıda maddeleri imha edilmek üzere el konulurken, çok sayıda işyerine cezai işlem yapıldı.


Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanı Faysal Hatipoğlu, Sanat sokağındaki olumsuzlukların basına yansımasının ardından Belediye Başkan Vekili Cumali Atilla’nın talimatı ile harekete geçtiklerini ifade ederek, “Aslında Sanat sokağına yönelik geniş kapsamlı bir denetim yapmayı düşünüyorduk. Ancak, dediğim gibi konu erken basına yansıyınca  bizde çok fazla zaman kaybetmeden gerekli denetimlere başladık. Sağlık Daire Başkanlığı olarak Sanat Sokağındaki tüm işyerlerine yönelik gıda denetimleri yaptık. Yenişehir Belediyesi Zabıta ekipleri de ruhsat denetimi yaptı. İki gün boyunca sürecek denetimlerimiz ilerleyen günlerde de sık sık devam edecektir. Amacımız, Sanat Sokağındaki olumsuz gelişmeleri yıkmak ve halkıma güvenilir gıda yemelerini sağlamaktır. Denetimlerde ele geçirdiğimiz çok sayıda tarihi geçmiş gıda maddelerini imha etmek üzere el koyarken, ruhsat denetimi de gerçekleştirildi. Ayrıca, Kafelere yönelik de cihazlarla PH, ortam ve sıcaklık ölçümü ile gıda maddelerinde herhangi bir katkının olup olmadığına yönelik ölçümler yaptık” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.