Sanat’tan çaldılar

Sanat’tan çaldılar
Adana Büyükşehir Belediyesi'nin şirketi Altın Koza Sanat ve Turizm Hizmetleri A.Ş. ile ilgili 'naylon fatura' soruşturmasında 7'si şirket personeli toplam 9 şüpheli hakkında 7-12 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Altın Koza Film Festivali'ni düzenleyen şirkette 2011 yılı Ekim ayına kadar çalışan 52 yaşındaki Şenol Demirci, hizmet alımlarında sahte faturalara karşılık ödeme yapıldığı iddiasıyla Adana Cumhuriyet Başsavcılığı ile Vergi Dairesi Başkanlığı'na şikayetçi oldu. 1 yılı aşkı süre devam eden soruşturmada Ali Sivaslıgil'in adına kayıtlı 'Seden Reklam Kırtasiye Peyzaj Ticaret'in iddiaya konu tarihlerde Altın Koza'ya kestiği biri 42 bin 857 lira, diğeri 23 bin 566 liralık 2 fatura incelendi. İfadesi alınan Ali Sivaslıgil, suça konu faturaları kendisinin düzenlemediğini, Altın Koza'ya da herhangi bir mal satmadığını, çek ya da para almadığını, teklif mektubu vermediğini iddia etti.

 

Adana Kriminal Polis Laboratuvarı'nda yapılan araştırmada da faturalardaki imzaların Ali Sivaslıgil'in elinden çıkmadığı rapor edildi. Adana Vergi Dairesi Başkanlığı'nca hazırlanan vergi tekniği raporunda da söz konusu faturaların sahte olduğu bildirildi. Cumhuriyet Savcılığı, toplam tutarı 66 bin 423 lira olan 2 adet faturanın sahte olduğunun ortaya çıkması üzerine 'Hizmet nedeniyle güveni kötü kullanmak' ve 'Resmi evrakta sahtecilik' suçlamasıyla iddianame hazırladı.

Adana 5'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianameye göre Koza Sanat ve Turizm Hizmetleri A.Ş. Genel Müdürü Candan Yaygır (47), dönemin Yönetim Kurulu Başkanı ve CHP Belediye Meclis üyesi, Bekir Sıtkı Özer (59), dönemin Genel Müdürü ve Belediye Kültür Sanat Daire Başkanı Ozan Aksu (40), dönemin Muhasebe Müdürü Mustafa Mete (59), şirket personellerinden Koray Diker (39), Mehmet Burak Cingiz (33) ve Gülten Kızılelma'nın (30) 7'şer yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi. Sahte faturaları düzenlediği ve şirkete verdiği öne sürülen Mehmet Ali Küçükgöde (45) ve Mustafa Turan Polat'ın (50) ise 12'şer yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Tutuksuz 9 sanığın yargılamasına temmuz ayında başlanacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.