Sancar: İktidarı değiştirecek anahtar güce sahibiz

Sancar: İktidarı değiştirecek anahtar güce sahibiz
HDP'nin Kürt siyasi partilerle kurduğu Kürt Özgürlük ve Demokrasi İttifakı yaptığı açıklamayla deklere etti. HDP Eş Genel Başkanı Sancar, “Kurduğumuz bütün ittifaklar ülkede demokrasiyi ve halkların özgürlüğünü mutlaka kazandıracaktır” dedi.

TİGRİS HABER- Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP), Kürt siyasi partilerle kurduğu “Kürt Özgürlük ve Demokrasi İttifakı”, 14 Mayıs seçimlerine dair deklarasyonu Kayapınar ilçesinde bulunan Ayaz Elegence Düğün Salonu’nda duyurdu. Deklarasyon toplantısına, Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Berdan Öztürk, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar’ın yanı sıra ittifak içinde yer alan Kürt Siyasi partilerin genel başkanları katıldı.

Demokrasi ittifakını Türkiye'nin her yerinde inşa ediyoruz

Kürt halkının talepleri doğrultusunda bir çatı altında toplandıklarını dile getiren HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “Şimdiden hayırlı olsun. Uzun süredir Türkiye’de ve demokrasi güçleri arasında bir ittifak arayışındayız. Bugün de önemli sonuçlara ulaştık. Bu ittifakımızın da diğer bütün ittifaklarımızla birlikte mücadele etmesi, Kürt sorunu için büyük bir öneme sahiptir. Kürt halkının özgürlüğü ve hakları bu çatıdan geçiyor. Bu yolda daha güçlü ilerlemelerinin tek yolu, Kürtlerin birlikte tek çatı altında birleşip devam etmesidir. Bu İttifak sadece seçim için birleşmemeli, her zaman birlikte hareket etmelidir. 14 Mayıs, tarihi bir seçim olacaktır. Eğer güçlerimizi birleştirirsek sonuç alma şansımız o kadar yüksek olacaktır. Kurduğumuz bütün ittifaklar ülkeye demokrasi ve halkların özgürlüğünü getirecektir. Bu İttifak, bu iktidar düzenini değiştirecek anahtar güce sahiptir. Hedeflediğimiz sonuçlanana kadar ilerleyeceğiz. Bunun için elimizden geleni yapıyoruz. Demokrasi ittifakını Türkiye'nin her yerinde inşa ediyoruz. Hepimizin yolu açık olsun. Herkese başarılar” diye konuştu.

hdp.jpg

Önemli olan, ortak iradenin çözümüdür

Kurulan ittifakı sağlam bir şekilde devam ettireceklerini söyleyen Sancar, “İttifakların içinde bazı anlaşmazlıkların olması doğaldır, çünkü ittifak, farklı görüşleri bir araya getirmektir. Önemli olan sorunları ortak iradeyle çözüme kavuşturmaktır. Bizler elimizden geleni yapıyoruz, göreceksiniz bu konuşulan sorunların hepsi çözülecek, kimse karamsarlığa kapılmasın. Her yerde Yeşil Sol’u kuruyoruz. Yolumuz açık olsun, bu ittifak kazanacak” diye konuştu.

cigdem-kilicgun-ucar.jpg

Bizim tek mücadelemiz demokrasi mücadelesidir

Kürtçe, Zazaca ve Türkçe herkesi selamladıktan sonra kurulan ittifakın önemine dikkat çeken Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, “Bugün ilan edilen Kürt Özgürlük ve Demokrasi İttifakının gurunu yaşıyoruz. Bu ittifakla daha da büyük kazanımlara gideceğiz. 14 Mayıs seçimleri olağan dışı bir seçim, içinde bulunduğumuz yüzyılın seçimi. Türkiye Cumhuriyetinde yapılacak seçimle yeni bir duruma evrilmesi gerekiyor. Özgürlük mücadelesi hep vardı, olmaya devam edecek. Kürt mücadelesi her zaman vardı, var olmaya devam edecek. Biz değerler siyaseti yürütüyoruz. Bu değerleri savunurken, sesimizin ulaştığı herkese selam olsun. Sadece Kürt halkı için değil, Türkiye halkları için de mücadele edeceğiz. Bizim tek mücadelemiz demokrasi mücadelesidir. Bugün verdiğimiz mücadele Türkiye'ye yol göstermiştir. Türkiye'de bir Kürt gerçekliği var, ama ulus devlet anlayışından dolayı bu kimlik yok sayılıyor. Bu kimlik inkâr edilemeyecek kadar önemlidir. Bu iktidarın değişmesi ve yeni bir mekanizmanın oluşması için Kürtler asıl güçtür" ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.