Şanlıurfa'da 2 Suriyeli iki gazeteci kafaları kesilerek öldürüldü

Şanlıurfa'da 2 Suriyeli iki gazeteci kafaları kesilerek öldürüldü
Şanlıurfa'da, Suriye uyruklu 2 gazeteci Rambo bıçağı tabir edilen kesici aletle boğazları kesilerek öldürüldü.

 

Suriyeli gazetecilerin cinayet şüphelilerin yakalanması için polis arama çalışmalarına başlarken 7 Suriyeli gözaltına alındı. Gazeteciler İbrahim Abdulkadir ve Firas Hammadi, IŞİD aleyhine haber yapıyorlardı.

Merkez Haliliye ilçesine bağlı Atatürk Mahallesi’nde üç katlı bir apartmanın ikinci katında kalan Suriye uyruklu 28-30 yaşlarındaki 2 gazeteci, evlerinde bıçaklanıp kafaları kesilmiş halde bulundu. Cinayetlerin rambo tabir edilen bıçakla işlendiği iddia edildi. Gazeteciler İbrahim Abdulkadir ve Firas Hammadi, IŞİD aleyhine haber yapıyorlardı.

IŞİD TEHDİT ETMİŞTİ

Kafası kesilerek öldürülen 2 Suriyelinin Şanlıurfa’da yayın yapan Suriye’nin El Vatan gazetesini çıkartan gazeteciler olduğu öğrenildi. Suriye’nin Rakka kenti nüfusuna kayıtlı olan 2 gazeteci, IŞİD aleyhine haberler yapıyorlardı ve örgüt tarafından birkaç kez ölümle tehdit edilmişlerdi.

Daha önce Rakka’da gizlice gazetecilik yaptıkları için 2 gazetecinin IŞİD’in ölüm listesinde olduğu öğrenildi.

Polis, gazetecilerin daha önceden IŞİD’ten tehdit almış olmaları ve öldürülme yönteminin IŞİD’e benzerlik taşıması nedeniyle, cinayetin IŞİD tarafından gerçekleşmiş olabileceğini düşünüyor.

TWİTTER’DAN FOTOĞRAFLARI PAYLAŞILDI

Rakka’dan haberler veren bir Twitter hesabından da iki gazetecinin fotoğrafları yayınlandı.

Olayın duyulmasının ardından Suriyeliler cinayetin işlendiği evin önüne geldi. Cesetleri bulanların da aralarında bulunduğu 7 Suriyeli ifadelerine başvurulmak üzere emniyete götürüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.