ŞANLIURFA'DA ÇALINTI SERVİS ARACIYLA PETROL HIRSIZLIĞI

ŞANLIURFA'DA ÇALINTI SERVİS ARACIYLA PETROL HIRSIZLIĞI
Kurulan düzenekle delinen boru hattından 5 bin litre ham petrol çalındı

Şanlıurfa’da jandarma ekipleri, içerisine tank kurulmuş çalıntı servis aracıyla 5 bin litre ham petrol çalındığını tespit etti.

Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Karaköprü ilçesi Sakça Mahallesi mülki sınırları içerisinden geçen Kerkük-Yumurtalık Petrol Boru Hattı'nın kontrolü amacıyla devriye gezdiği esnada, boru hattının yanında, okul servisi yazılı bir araç fark etti. Araca yaklaşan ekipler, petrol boru hattının 361’inci kilometresinde delik açıldığını, okul taşıtı olarak kullanılan aracın ise sahte plakalı olduğunu tespit etti. İçerisinde akaryakıt tankı da bulunduğu belirlenen araca boru hattına kurulan düzenekle ham petrol doldurulduğunu belirleyen jandarma, araç içerisindeki akaryakıt tankında 5 bin litre ham petrol ele geçirdi. Olayla ilgili yakalanan S.O. isimli şahıs, sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.
Öte yandan, minibüsün motor ve şase numaralarından tescil sahibinin tespiti yönünde yapılan araştırmada, aracın Diyarbakır’da bulunan Minibüsçüler ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’ne kayıtlı olduğu ve 20 Aralık 2014 tarihinden itibaren çalıntı araç olarak arandığı belirlendi.
Minibüs içerisinde ele geçirilen akaryakıt Adana/Ceyhan Petrol İşletmeciliği Bölge Müdürlüğüne bağlı, Viranşehir PS4A Pompa İstasyon İşletmeciliğine, olayda kullanılan minibüs ise yediemine teslim edilmek üzere muhafaza altına alındığı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.