Şanlıurfa’da fıstık ile isot yemeklerde buluştu

Şanlıurfa’da fıstık ile isot yemeklerde buluştu
Şanlıurfa’da düzenlenen tarlada fıstık hasadı şenliğinde yapılan yemek ve tatlılarda fıstık, isot ve şeker ile buluştu. Birbirinden güzel yemek ve tatlıların ortaya çıktığı şenlik renkli görüntülere sahne oldu.

TİGRİS HABER - Türkiye'de fıstık üretiminin yüzde 50’den fazlasının gerçekleştirildiği Şanlıurfa’da çiftçiler ürünlerini hasat etmek için kolları sıvadı. Karaköprü ilçesine bağlı Esemkulu kırsal Mahallesinde başlayan Urfa Fıstığı hasadında kebaptan, lahmacuna, dolmadan tatlılara kadar bir çok yemek ve tatlıda fıstık kullanıldı. Birbirinden güzel tatların ortaya çıktığı şenlik renkli görüntülere sahne oldu.

Acı, tatlı ve fıstık bir arada

Şanlıurfa Fıstığı ile yapılan Fıstıklı Şıllık, Fıstıklı Helva, Fıstıklı İsot Dolması, Fıstıklı Sucuk gibi onlarca çeşit yemek ve tatlının da damaklara ve gözlere hitap ettiği hasat etkinliği 600 - 700 yıllık fıstık ağaçlarının olduğu Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesine bağlı Esemkulu Mahallesinde gerçekleştirildi. Ağaçların altına örtüler serilerek kırmızı altın fıstık dallardan toplanmaya başlandı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül de ağaçtan fıstık hasat ederek çiftçilere bereketli bir hasat dönemi geçirmeleri dileğinde bulundu.

Şanlıurfa’nın fıstık üretiminde Türkiye’de birinci sırada olduğunun altını çizen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, “Fıstığın ana yurdu burasıdır. Fıstıkla neler yapıldığını burada gösteriyoruz. Bunları tanıtmamız çiftçilerimiz için çok önemli. Aslına bakarsanız birçok lezzetin ana yurdu Şanlıurfa’dır. Bu lezzetleri tanıttıkça kıymeti anlaşılıyor ve çiftçimiz de buna göre o hasadından daha fazla gelir elde etme imkanına kavuşuyor” diye konuştu.

Programın sonunda Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın hazırlamış olduğu fıstık budama makası ve çadırlar Başkan Beyazgül tarafından çiftçilere hediye edildi.

Hasat etkinliğine Başkan Beyazgül’ün yanı sıra Karaöprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyüpoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Hasan Maral, Şanlıurfa Şireciler ve Fıstıkçılar Odası Başkanı Ahmet Aslan, STK temsilcileri, çiftçiler, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.(İHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.