Şanlıurfa'da inşaat çöktü: 1 ölü, 5 yaralı

Şanlıurfa'da inşaat çöktü: 1 ölü, 5 yaralı
Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesine bağlı Konakyeri köyünde Mehmet Sadık Çerbez'e ait inşaatta meydana gelen göçükte, 4 saat süren çalışmayla enkaz altından ağır yaralı olarak çıkarılan Suriyeli Delil Muhammed Selim, ambulansla Viranşehir Devlet Hastanesi'n

 

 

Göçükte yaralanan 2'si Türk, 3'ü Suriyeli olmak üzere 5 işçinin de tedavilerinin devam ettiği açıklandı.

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesindeki bir inşaatta meydana gelen göçükte Suriye uyruklu 1 işçi öldü, 5 işçi yaralandı.

Konak Mahallesi'ndeki tek katlı inşaatta, henüz belirlenemeyen nedenle göçük meydana geldi. Dün saat 08.30 sıralarında, Viranşehir'ın merkezine 10 kilometre uzaklıktaki Konakyeri köyünde, inşaat halindeki evin tavanında, beton döküldüğü sırada çökme meydana geldi. Çökme sırasında inşaatta bulunan 3 işçiden 1'i hafif yaralanırken, 2 işçi tahta kalıplar ile molozlar arasında kaldı. İhbar üzerine köye çok sayıda arama ve kurtarma ekibiyle sağlık görevlisi sevk edildi. Ekiplerin çalışmasıyla işçilerden biri, olaydan yarım saat sonra yaralı kurtarılıp, sağlık görevlileri tarafından ambulansla Viranşehir Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Göçük altında kalan işçiler İbrahim Akgül (30) ile Suriye uyruklu Ahmed Alzeyn (26), Fayiz Radi (33), Ahmed (28) ve Said Alhieyf (32), çevredekiler tarafından çıkarılarak Viranşehir Devlet Hastanesine kaldırıldı. Enkaz altında kalan Suriye uyruklu Delil Salim (29) ise itfaiye ekiplerinin iş makinelerinin yardımıyla yürüttüğü bir saatlik çalışmanın ardından bulunduğu yerden çıkarıldı. Ambulansla Viranşehir Devlet Hastanesine sevk edilen Salim, müdahaleye rağmen kurtarılamadı. İtfaiye ekipleri, olay yerindeki arama ve enkaz kaldırma çalışmalarını tamamladı.

Viranşehir Cumhuriyet Başsavcılığı ise göçükle ilgili soruşturma başlattı.(DHA)  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.