Şanlıurfa’da Şebnem Schaefer Rüzgarı

Şanlıurfa’da Şebnem Schaefer Rüzgarı
Şanlıurfa Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nin düzenlediği program kapsamında kente gelen ünlü manken Şebnem Schaefer, tarihi mekanları gezip çiğ köfte yoğurdu.

ŞANLIURFA - Annesi Türk, babası Alman olan Şebnem Schaefer, Miss Globe Turkey 2013 birincisi Burçin Serdar, Model of Turkey 2013 birincisi Erhan Sobacı ve mankenlerle birlikte İbrahim Peygamber'in ateşe atıldığında düştüğü yer olarak bilinen Balıklıgöl yerleşkesini ziyaret ederek burada kutsal olduğuna inanılan balıkları izledi. Balıkları görünce şaşıran Schaefer, merdivenlerden inerken düşme tehlikesi yaşadı. Yanındakilerin yardımıyla düşmekten kurtulan Schaefer, balıklara yem attı.
Manken Schaefer ve beraberindekiler, daha sonra Şanlıurfa'da bir tepe üzerine kurulu dünyanın bilinen en eski dini yapılar topluluğu Göbeklitepe Höyüğü’nü ziyaret etti. Tarihi MÖ 11.000 yıllarına uzanan, tapınma amaçlı törensel alanlara ait mimari kalıntılar, dikili taşlar, üzerinde kabartmalı yabani hayvan ve bitki figürlerinin bulunduğu taşların gün yüzüne çıkarıldığı alanı inceleyen Schaefer ve beraberindekilere, bölge ile ilgili bilgiler verildi. Alanda bulunan dilek ağacına mendil bağlayan Schafer, burada sık sık hatıra fotoğrafı çekti. Ziyaretin ardından Piazza Alışveriş Merkezi'ne dönen mankenler, buradaki iş yerlerine gezdi.

 

Şebnem Schaefer'e AVM içerisinde bulunan pide durağı isimli iş yerinde ilginç bir sürpriz yapıldı. Pide ustaları, üzerine ünlü mankenin 19 yaşındayken çekilmiş fotoğrafını bastırdıkları özel kıyafetlerle Schaefer'i karşıladı. Sürprizi çok beğendiğini ifade eden Schaefer, “Çok hoş bir jest oldu. İlk kez böyle bir şeyle karşılaştım. Çok hoşuma gitti. Çok zekice bir şey olmuş. Resim 11 yıllık. Pide severim. Çok yemesem de severim” dedi.
 

Şebnem Schaefer daha sonra çiğ köfte yoğurup etkinliği izleyenlere yoğurt ikram etti. Acıya alışkın olduğunu söyleyen Schaefer, "Şanlıurfa'yı sadece Tatlıses ve lezzetli yemekleri, kebaplarıyla biliyorduk. İnsanlık tarihine ışık tutacak birçok turizm değerlerine sahip olduğunu bilmiyordum. Hayran kaldım" diye konuştu.
 

Program kapsamında mankenler için sıra gecesi de düzenlendi.

sebnem-1.jpg

sebnem-2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.