Şanlıurfa'da turist yok ama oteller dolu

Şanlıurfa'da turist yok ama oteller dolu
Kobani'de yaşanan çatışmalar, Şanlıurfa'da turist sayısını düşürüyor. Ancak şehre gelen yabancı basın mensupları ve güvenlik güçleri otelleri dolduruyor.

Suriye'nin Kobani kentinde çatışmalar devam ederken, Şanlıurfa'da ilginç gelişmeler yaşanıyor. Yılda 650 bin turistin geldiği kentte tur şirketleri organizasyonlarını iptal ederken, 5 yıldızlı otelleri yabancı basın mensupları ve güvenlik güçleri dolduruyor.

 

Haftasonu için Şanlıurfa'daki birçok otelde boş oda bulmak mümkün değil.

TURİST YOK AMA OTELLER DOLU

Şanlıurfa'nın turizm açısından önemli bir kent olduğunu söyleyen Şanlıurfa Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Eyüp Sabri Ertekin, "Bu yıl 300 bin turisti zor yakalarız. Ancak şehirdeki oteller dolu. Basın mensupları ve güvenlik güçlerinin geldiği Şanlıurfa'da boş oda bulmak mümkün değil" dedi.

TURİST 300 BİNE DÜŞER

Sınırda yaşanan olaylardan önce Şanlıurfa'ya yılda 650 bin turistin geldiğini anlatan Eyüp Sabri Ertekin, şu bilgileri verdi:

"Şanlıurfa'nın turist sayısı yılda ortalama yüzde 20 oranında artıyordu. Ancak eylül, ekim, kasım ve aralık aylarında buraya gelecek turistleri getiren tur şirketleri organizasyonları iptal etti. Şehir ekonomik açıdan ciddi şekilde etkilendi. Ancak oteller hala dolu. Çünkü olayları takip etmek için Şanlıurfa'ya gelen basın mensupları ve güvenlik güçleri otellerde kalıyor. Şuan için şehirde boş otel bulmak zor. Ancak turist sayımız bu yıl 300 bine gerileyecek. Bu bizim için önemli bir kayıp."

KAYIPLAR KAPATILDI

Dedeman Şanlıurfa Genel Müdürü Berati Tuncer, yaşanan olaylardan sonra tur şirketlerinin tatil programlarını iptal ettiğini belirterek şu değerlendirmeyi yaptı:

"Şehir merkezi olarak olaylardan en az etkilenen yerlerden birisi. Yine de turlar ve organizasyonlar güvenlik sebebi ile iptal ediliyor. Tüm bu iptallere karşın aynı anda başlayan yerli ve yabancı birçok basın kurumunun, kurum ve kuruluşların yoğun talebi otellerde ciddi bir hareketliliği beraberinde getirdi. Oluşan rezervasyon kayıpları bu yeni talep dengesi ile kısa vadede kapatılabildi."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.