Saraykapı’dan Hz. Süleyman’a yol çalışmaları sürüyor

Saraykapı’dan Hz. Süleyman’a yol çalışmaları sürüyor
Saraykapı’dan Hz. Süleyman’a yol çalışmaları sürüyor

Ali Abbas Yılmaz / Özel

Sur İçkale’de yapılan peyzaj düzenleme çalışmaları tüm hızıyla sürerken, Saraykapı’dan girişlerin biran önce yapılabilmesi için Hz. Süleyman Camii ve müzeye giden yoldaki çalışmalara öncelik verildiği görüldü.

 

Sur’un ihyası için başlatılan üç projeden biri olan “TOKİ Peyzaj Düzenlemesi ve Rekreasyon Projesi” kapsamında yürütülen çalışmalar nedeniyle Hz. Süleyman Camii ve müzeye Saraykapı’dan girişler 20 süreyle kapatılmıştı.

 20 gün boyunca Hz. Süleyman Camii ve müze girişleri kapalı olacağından müzeyi ziyaret etmek isteyen ve Hz. Süleyman camiinde ibadet yapmak isteyen vatandaşlar çalışmalar tamamlanıncaya kadar Saraykapı’dan giriş yapamayacaklar.

12 Ocak 2017 tarihinde başlayan 11 Mayıs’ta bitmesi gerekirken, yüklenici firma tarafından 15 Nisan’a kadar tamamlanacağı öngörülen peyzaj düzenleme alanında hummalı bir çalışma sürüyor. Saraykapı’dan Hz. Süleyman Camiine ve müzeye giden yoldaki peyzaj düzenlemesi çalışmalarına öncelik verilirken, Saraykapı’dan girişlerin biran önce yapılabilmesi için çalışmalara hız verildi. Saraykapı’dan Hz. Süleyman camiine ve müzeye giden yol bazalt taş kaplama olacak ve Sur duvarları ise projektörle aydınlatılacak.

34 bin metrekare peyzaj alanı olan Sur İçkale’de peyzaj alanı içinde yürüyüş yolları, oturma grupları olacak. Halkın su ihtiyacını karşılamak için ise bazalt taştan altı adet çeşme olacak. Toplam 210 adet büyük ağacın dikileceği alanda 15 bin metrekarede ise hazır çim yapılacak. Peyzaj alanında sulama için otomatik sulama sistemi kullanılırken, ahşap kaplamalı iki adet de seyir terası yapılacak. Banklar, oturma gruplarının olacağı alanda olası yangın tehlikesine karşı ise yangın hidrantları olacak.

15 Nisan’da bitirilmesi için çalışmaların yoğunlaştığı peyzaj düzenleme alanında gözle görülür bir hareketlilik sürerken, Saraykapı’dan girişlerin biran önce yapılabilmesi için Hz. Süleyman Camii ve müzeye giden yolda hummalı bir çalışma sürüyor.

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.