Sarıyıldız: Son 4-5 günde 50'ye yakın cenaze getirildi

Sarıyıldız: Son 4-5 günde 50'ye yakın cenaze getirildi
HDP milletvekili Faysal Sarıyıldız, son 4-5 günde 50'ye yakın cenazenin hastaneye götürüldüğü bilgisine ulaştıklarını söyledi

 

 

Şırnak'ın Cizre ilçesinde öldürüldüğü ileri sürülen insanlara dair hala net bilgiler alınamıyor. Sokağa çıkma yasağının başladığı 12 Aralık'tan bu yana ilçede olan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, son 4-5 günde 50'ye yakın cenazenin hastaneye götürüldüğü bilgisini aldıklarını söyledi.

CENAZELER FARKLI İLLERE GÖTÜRÜLDÜ

Sarıyıldız, dün belediye araçlarının aldığı 27 cenazeye ilişkin ise şu bilgiyi verdi: "12 kişinin cenazesi Şırnak'a, 7 kişinin cenazesi Mardin'e, 8 kişinin cenazesi ise Urfa'ya götürüldü. Dün alınan 27 cenazeler, ikinci bodrumun olduğu binadan ve binanın bulunduğu sokaktan alındı."

Bostan Sokak'taki ilk bodruma ilişkin hala hiçbir bilginin olmadığını belirten Sarıyıldız, "İlk bodrumdaki cenaze ve yaralıların durumuna ilişkin devlet büyük bir karartma uyguluyor. İnsanlar adeta canlı canlı yerin altına gömüldü ve yaklaşık 20 gündür tek bir bilgi bile alamıyoruz. Anneler bodrumun bulunduğu binanın kapısına kadar gittiklerinde, operasyon timleri ile karşılaştılar ve orada gözaltına alındı. Çok açık ki, yaralılar o bodrumda ölüme terk edildi" dedi.

Hükümetin bodrumdaki yaralıların akıbetini kamuoyuna açıklaması gerektiğini kaydeden Sarıyıldız, "Burada insanlık suçu işlendi ve suçun hesabını uluslararası mahkemelerde de verecekler" diye konuştu.

''CİZRE’NİN MADIMAK’I''

Cizre'nin Madımak'ı olarak bilinen binadan getirilen cenazelerin yanmış olduğunu belirten Sarıyıldız, "Bazı cenazelerde hem yanmış hem de kurşun izi var. Kimi cenazeler tamamen parçalanmış durumda. Tam bir vahşet" dedi.

HDP Şırnak milletvekili Faysal Sarıyıldız, Cizre Halk Meclisi Eşbaşkanları Mehmet Tunç ve Asya Yüksel'den ise günlerdir haber alamadıklarını söyledi.

(Kaynak: ANF)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.