Sarraf'ın Dubai planı ortaya çıktı

Sarraf'ın Dubai planı ortaya çıktı
Rıza Sarraf’ın Türkiye’deki üç çalışanı gözaltına alınırken, ABD’de tutukluyken yolladığı el yazısı talimatlar da ele geçirildi.

Bir notta Rıza Sarraf ‘ABD’de savcılarla işbirliği yapıp tahliye olduktan sonra Dubai’de oturum izni için avukatlarla görüşülmesini’ istiyor.

 

Hürriyet'ten Toygun Atilla'nın haberine göre, ABD’de, İran’a ambargoyu delmek iddiasıyla görülen davada tanık olan Rıza Sarraf’ın Türkiye’deki malvarlığına el konulurken operasyon genişletildi.

 

3 GÖZALTI

 

Sarraf’ın yanında çalışan ve ABD’deki mahkemeye evrak yollamaya çalışmakla suçlanan Sinem Arslan, Regaip Akol ve Mustafa Hacısalihoğlu, önceki gece İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla gözaltına alındı. TCK’nın 326/1 maddesindeki “Devletin güvenliğine veya iç veya dış siyasal yararlarına ilişkin belge veya vesikaları kısmen veya tamamen yok eden, tahrip eden veya bunlar üzerinden sahtecilik yapan veya geçici de olsa, bunları tahsis olundukları yerden başka bir yerde kullanan, hileyle alan veya çalan…” hükmünden işlem yapılan 3 şüpheli İstanbul Mali Şube Müdürlüğü’nde sorgulanırken, Rıza Sarraf’ın tutuklu olduğu sırada kimi zaman kendi el yazısıyla kimi zaman da avukatlarının aldığı notlarla kendilerine gönderdiği talimatlar da ele geçirildi.

WHATSAPP'TAN ATILMIŞ

 

Bu notlardan biri, Rıza Sarraf’ın kendi elyazısıyla Sinem Arslan’a ABD’deki avukatları aracılığıyla WhatsApp üzerinden yollanmış. Tek sayfalık not, ABD’de savcılarla anlaşan Rıza Sarraf’ın cezasını tamamlamasının ardından Dubai’ye yerleşme planı ve bu konuda Dubai’deki avukatı ile görüşme isteğini içeriyor.

 

'ABD'DEN DİREK DUBAİ'YE DEPORT ETTİRSE…'

 

Notta şunlar yazıyor:

 

“Sinem, Burada mailden çok açık yazamadım. Dubai’deki avukat Abdurrahman Al Sharif ile görüşüp ileride Dubai’de yaşayabilmem için Dubai’de oturum alıp alamayacağımı. Avukata de ki, Amerika’da savcılarla işbirliği yapıp uzlaşmaya giderse, cezası bittikten sonra Dubai’ye yerleşebilir mi? Amerika’dan direk Dubai’ye deport ettirse oturumumu halledebilir mi? Bütün bunları görüşmek için avukattan randevu iste gidip yüz yüze görüş.”

 

'ÖZELLİKLE 4 NİSAN SONRASINA DİKKAT'

 

Sinem Arslan’da ele geçirilen ancak el yazısı olmayan notlardan birinde de ABD’deki mahkemenin 4 Nisan 2017’de verdiği duruşma tarihine dikkat çekilerek şöyle deniliyor:

 

“Aileniz de, siz de sürece dahil edilebilirsiniz. Şu anda bulunduğunuz yeri, ülke değiştirmemenizde fayda var. Dubai’ye dönüşünüzde problem olabilir. Otel yerine haftalık ev kiralayabilirsiniz. Mümkünse farklı bir isimle kiralanabilir. Kayıt bırakmamayı, takip edilebilecek dijital yazışmalara dikkat. Özellikle 4 Nisan sonrasında bu yazdıklarıma dikkat.”

 

 

FALCILARA SORDURMUŞ

 

Yine Arslan’ın evinde bulunan notlardan biri “Klostrofobinin etkisiyle yanlış tercihler” ile başlayıp “Hükümet sahip çıkmayabilir” ile son buluyor. Sinem Arslan polis sorgusunda bu notu kendisinin kaleme aldığını söyledi. Bu notta yer alan bilgileri anlatırken de Rıza Sarraf’ın isteği üzerine görüştüğü falcıların mahkemeyle ilgili söylediklerini yazıp ABD’ye gönderdiğini ifade etti.(Kaynak:Sputnik)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.