Şaşkın fidyeciler

Şaşkın fidyeciler
Fidye için kaçırdıklar iş adamından fidyeyi, alamayan fidyeciler üstüne işadamının cebine para koyup evine gönderdiler

İlyas AKENGİN/ÖZEL

Gaziantep'te kaçırılan iş adamı Ahmet Şireci'nin kaçırılmasıyla ilgili Diyarbakır’da gözaltına alınan ve haklarında dava açılan 7 kişiden 3’ü tahliye edilirken, kaçırılma olayına ilişkin ilginç detaylarda ortaya çıktı. Kaçırma olayından iki gün sonra pişmanlık duyan N.O, M.O ve Ü.F’nin kaçırdıkları iş adamı Ahmet Şireci’nin eve gitmesi için kendi ceplerinden 400 TL para verdikleri ortaya çıktı.

Gaziantep’te geçtiğimiz yıl kaçırılarak Diyarbakır’a getirilen ve 4 gün rehin tutulduktan sonra yapılan operasyonla kurtarılan ünlü iş adamı Ahmet Şireci’nin kaçırılması olayına karıştıkları iddiasıyla haklarında dava açılan 7 kişinin yargılanmasına devam edildi. Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya haklarında ''suç amacıyla örgüt kurmak, örgütü üye olmak, örgütsel faaliyetler kapsamında silahla adam kaçırmak, fidye istemek, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak, cebir ve şiddet uygulayarak korku salıp yağma yapmak'' suçundan dava açılan tutuklu sanıklar N.O, Ü.O, M.O, E.S, O, T, A.T ve H.Ç  ile sanık avukatları hazır bulundu.

Yapılan kimlik tespitinin ardından mahkeme heyeti sanık avukatlarına söz verdi. Söz alan sanık avukatlarından Fuat Hayri Demir, müvekkilleri N.O, M.O ve Ü.F’nin olayı baştan beri tüm gerçekliği ile anlattıklarını belirterek, “Müvekkillerimin tutuklu yargılanmaları mağduriyete sebep vermektedir. Dosyamızda müşteki olarak bulunan iş adamı Ahmet Şireci şikayetinden vazgeçmiştir. Alıkonulduğu 4 gün boyunca kendisine herhangi bir eziyet edilmemiş, kötü davranılmamıştır. Yaptıkları alıkoymanın Şireci’yi mağdur ettiğini anlayınca evine götürmek istemişler. Müvekkillerim kimseye zorla senet imzalamış ve Şireci’den para almamıştır. Aksine müvekkillerim Şireci’nin eve gitmesi için 400 TL para vermiştir. Ortada tek suç kişinin hürriyetinden yoksun kılınmasıdır. Müvekkiller Nihat A’nın kendilerini yanlış yönlendirildiğinden böyle bir olayın meydana geldiğini belirtmekte. Olaydan dolayı zaten müvekkillerim pişmanlık duymakta. Tüm bu nedenlerden dolayı daha fazla mağduriyet yaşanmaması için müvekkillerimin tahliyesini talep ediyorum” dedi.

HEYET İKİYE BÖLÜNDÜ

Diğer sanık avukatlarının da benzer şekilde savunma yapmasının ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklar E.S, O.T ve A.T ile ilgili mevcut delil durumu, tutuklukta geçirdikleri süreyi göz önünde bulundurarak, oy birliği ile tahliyelerine karar verdi. Mahkeme, tutuklu sanıklar N.O, Ü.O ve M.O için ise oy çokluğu ile tutukluluk hallinin devamına karar verdi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

İşadamı Şireci, 27 Kasım'da, Gaziantep Adliye Sarayı yakınlarında otomobilinin önünün 2 araç tarafından kesilerek kaçırılmış, olayın ardından İl Emniyet Müdürlüğü'nde 50 kişiden oluşan uzman ekip kurulmuştu. İşadamının Diyarbakır'ın Lice ilçesine götürüldüğünün belirlenmesi üzerine düzenlenen operasyonda Şireci, zanlıların elinden kurtarılmış, Diyarbakır, Gaziantep ve Batman'da yapılan operasyonlarda 8 kişi gözaltına alınmıştı.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.