Sason'da madde bağımlılığı seminerleri

Sason'da madde bağımlılığı seminerleri
Batman Madde Bağımlılığı ile Mücadele Alt Komisyonu tarafından Sason ilçesindeki liselerde "Madde Bağımlılığı ve Zararları" konulu seminer düzenlendi.

  Batman Madde Bağımlılığı ile Mücadele Alt Komisyonu'nca Sason’a gelen TUBİM İl Temas Görevlisi Serkan Menderes, rehber öğretmenler Süleyman Erdoğan, Sedat Kurt, Canan Bulut, Zafer Kılıç, Musa Kurt, sosyolog Mehmet Erdem ve psikolog Ömer Işık tarafından gençleri madde bağımlılığı konusunda bilinçlendirmek amacıyla 2 gün süre ile seminerler verildi.  Seminerde öğrencilere madde bağımlılığı ile ilgili bilgi veren TUBİM İl Temas Görevlisi Serkan Menderes, madde kullanımının esaret olduğunu, maddenin hiçbir sorunu çözmeyeceğini tam tersine sorunları daha da arttıracağını söyledi. Menderes, arkadaş seçmenin önemi, yakın çevreden gelebilecek madde tekliflerine karşı hayır diyebilme, madde bağımlılığında merak ve özentinin yeri hakkında bilgiler verdi.

  Menderes, madde bağımlılığından korunmanın en iyi yolunun "hiç başlamamak" olduğu, asla "Bir kereden bir şey olmaz" denmemesi gerektiğini kaydederek, "Unutmayalım ki bir kere pek çok kerenin ilkidir. Hayatta mutlu ve başarılı olabilmek için hiçbir bağımlılık yapıcı maddeye ihtiyacımız yok.  İnsan kendini tanır, kendine değer verirse sahip oldukları ile de mutlu olabilir" dedi. 

  "BAĞIMLILIK KÖLELİKTİR, MUTSUZLUKTUR"

  Bağımlılığın kölelik ve tutsaklık olduğunu belirten Menderes, "Bir insan bir şeye bağımlıyken, bir şeylerin kölesi iken, altındayken mutlu olabilir mi, neşeli olması mümkün mü, özgür olabilir mi? Peki mutluluğun yolu aslında nereden geçiyor? Bir şeylere bağımlı olmamaktan geçiyor. Bu her şey olabilir arkadaşlar, eğer siz bir şeye bağımlıysanız mutlu değilsinizdir. Bu yüzden bir bireyin mutlu, huzurlu ve başarılı olabilmesi için dur demesi gereken nokta bağımlılık yapıcı her türlü maddeden uzak durmaktır" diye konuştu. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.