Satırlı saldırgan Akıl Hastanesi'ne sevk edildi

Satırlı saldırgan Akıl Hastanesi'ne sevk edildi
Diyarbakır'da 12 yaşındaki Dilan Kaderci'ye satırla saldıran M.M.U., Elazığ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildi. Saldırıya uğrayan Kaderci'nin ise hastanedeki tedavisi devam ediyor.

Diyarbakır''da 25 Eylül günü oyun oynayan çocukların arasına girip "Allahu ekber" diyerek elindeki satırla 12 yaşındaki Dilan Kaderci'yi satırla yaralan 24 yaşındaki M.M.U. isimli saldırganın gözlatına tutulduğu İl Emniyet Müdürlüğü'nden Elazığ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne götürüldüğü öğrenildi. Olayın ardından gözaltına alınan ve iki gün gözaltına tutulan M.M.U'nun dün akşam saatlerinde Elazığ'a götürüldüğü öğrenildi.

M.M.U.'nun yaşadığı mahalledeki olay tanıkları ve ailesi, M.M.U'nun akıl sağlığının yerinde olmadığı iddiasında bulundu.

Baba Mehmet Uğur, oğlunun yüzde 45 engelli raporu olduğunu ve rahatsızlığından dolayı evde de sık sık huzursuzluk çıkardığını söyledi. Oğlunun aynı zamanda uyuşturucu kullandığını da söyleyen baba, daha önceden de kimi adli olaylara karıştığı bilgisini paylaştı. Saldırgan oğlunun IŞİD yada herhangi bir partiyle alakasının olmadığını savunan baba Uğur, akli dengesinin bozuk olduğunu ileri sürdü.

Öte yandan saldırıda aldığı satır darbeleriyle ağır yaralanan Dilan Kaderci'nin Dicle Üniversitesi Onkoloji Hastanesi Plastik Cerrahi Servisi'ndeki tedavisi halen devam ediyor. Baba Hasan Kaderci, kızının bilincinin yerinde olduğunu ve hayati tehlikesinin bulunmadığını paylaştı. Saldırganın akli dengesinin bozuk olduğuna dair iddialara yanıt veren baba Kaderci, bunun saldırganı korumaya dönük bir iddia olduğunu söyledi.

Kaderci, "Raporu var denilerek aklamaya çalışıyorlar" ifadesini kullandı.

Hastanede tedavisi devam eden Kaderci'nin doktor muayenesinin ardından Pazartesi ya da Salı günü tekrardan ameliyata alınacağı öğrenildi. Yine Kaderci'nin eline aldığı satır darbesinden dolayı da sakat kalma riskinin olduğu belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.