Savcıları göreve çağırıyoruz!

Savcıları göreve çağırıyoruz!
Erzurumspor Kulüp Başkanı Ali Demirhan’ın Amedspor futbolcusu Deniz Naki’yi tehdit etmesi kentte büyük tepkilere neden oldu.

 

 Kentte bulunan kulüp başkanları ve spor yorumcuları Demirhan’a sert tepki gösterirken, ilgili savcıların derhal soruşturma başlatmasını talep etti.

Geçtiğimiz hafta sonu Amedspor ile Erzurumspor arasında oynan maçın sonrasında yaşanan olaylar ve başlayan tartışmalar başka bir boyut kazandı. Önceki gün bir açıklama yaparak provokatörlük yapan Erzurumspor Kulüp Başkanı Ali Demirhan, “Diyarbakır’daki maçı savaş ortamına çevirdiler. Ama şunu bilsinler ki dostlukta kimse bizimle yarışamaz. Ama kavga ortamında da bunu açık söylüyorum kimse bizimle dövüşemez. İkisine de varız. Siyasi mesaj verecekseniz siyasi mesajın verileceği yer belli. Burada kamuoyu huzurunda şunu paylaşayım. Bana bugün sabah Çeşme’den telefon geldi. Başkanım o Çeşme’ye geliyor. Biz onu alacağız gerekeni yapacağız. Bende buradan futbolcu Deniz Naki’ye diyorum ki Çeşme’ye gitme. Diyarbakır’da bize, hocamıza küfür etme lüksün olamaz. Biz sana cevap vermesek de, kanun da cevap vermese başkaları sana cevabını verir biz üzülürüz açık söylüyorum. O yüzden ortamı da germeye gerek yok. Ama Diyarbakır’da ettiğiniz küfrün hesabını Çeşme’de ödersiniz. Ödetirler adama onu da bilin. Uyarıyorum Deniz Naki, Çeşme’ye tatile gitme. Yazık gençsin başına bir hal gelmesin” şeklinde tehditler savurmuştu.

 

İlhanlı: Bizde Çeşme’de oluruz

Başkan Demirhan’ın bu açıklamaları Diyarbakır’da büyük tepkiye neden oldu. İlk tepki Diyarbekirspor kulübü onursal başkanı Feyzi İlhanlı’dan geldi. Yazılı bir açıklama yapan İlhanlı şunları söyledi: Erzurumspor başkanına sesleniyorum. Hedef gösterip ölümle tehdit ettiğin Amedsporlu futbolcunun başına gelebilecek en küçük olumsuzluğun sorumlusu sen olacaksın ve hesabını vereceksin. Bu ülke özgür ve demokratik bir ülkedir, herkesin seyahat etme ve istediği yerde tatil hakkı vardır. Bu ülkenin tapusu sende değil, sahibi sen değilsin. Gerekirse biz de Çeşme’de oluruz, bu iş kuru tehdit ve şantajla olmaz,bakalım ne yapacaksın.Şunu bil ki Diyarbakırlı kendisine yapılan iyiliği de kötülüğü de unutmaz.Damarına bastın mı ölüm dahil hiçbir şeyden çekinmez. Ama biz işin o boyutunda değiliz. Bizler,spor yöneticiliğini senin gibi kentleri ve camiaları düşman yapmak için değil ,dost yapmak ve kaynaştırmak için yapıyoruz. Biz şehir ve siyasi ayrım yapmıyoruz. Tüm farklılıklarımızla beraber  birlikte Türkiye’yiz diyoruz. Bizim için insanların siyasi görüşlerinin önemi yok, çünkü senin gibi sporu kullanıp siyaset için basamak görme hedefimiz yok. Bir an önce çık Türkiye spor kamuoyu, Diyarbakır ve futbolcudan özür dilemeni bekliyoruz.  Devletin ilgili birimlerini, savcıları ve Futbol Federasyonu’nu da ayrıca göreve davet ediyoruz. Amedspor’lu futbolcu Deniz Naki’yi açıkça hedef gösteren ve ölümle tehdit eden Büyükşehir Belediye Erzurumspor başkanı hakkında derhal yasal işlem başlatılmalı, açıklamaları için suç duyurusunda bulunulmalı. Gerekli cezalar verilerek benzer skandal tutumların önüne geçilmelidir. Aksi takdirde iş çığrığından çıkar ve yarın sahalarda olabilecek provokasyonların, olayların hesabını kimse veremez."

Herkes suç duyurusunda bulunsun

Gazetemizin spor yazarı ve spor yorumcusu Saffet Azbay ise yaptığı açıklamada, “Ülke futbolunun geldiği hale bakın. Erzurumspor başkanı Ali Demirhan, Amedsporlu Deniz Naki'yi ölümle tehdit ediyor,açıkça hedef gösteriyor.Sen önce aynaya bak,kendine ve kendi taraftarlarının Erzurum'da yaptıklarına bak.Futbol oynamaktan başka hiç bir suçu olmayan gencecik insanlara küfür edilirken neredeydin?.Kulüp başkanı mısın çete lideri misin?.Siyaseti futbola alet edip futbol sahalarını terörize eden sizin gibi sorumsuz yöneticilerdir.Bu seneden önce hiç bir sorun yaşamayan ülkemizin iki değerli kenti Diyarbakır ve Erzurum'u bu hale getirmeye ne hakkınız var?.Futbolcuya 'Çeşme'ye tatile gitme. Gidersen seni vururlar' diyorsun. Ülkenin tapusu sende midir?. Gayri meşru işlerin mi var?.Bizim bildiğimiz sahada olan sahada kalır;varsa ceza zaten TFF verir.Sen kimsin kendini adalet ve kanunların yerine koyup tehdit ediyorsun hedef gösteriyorsun?. Tehdit ettiğin insan ve insanlara en ufak bir zarar gelirsen seni kim kurtaracak, nasıl vereceksin bunu düşündün mü? Burası muz cumhuriyeti değil. Burada dağ kanunları geçerli değil. Savcıları göreve davet ediyorum, herkesi de bu zat hakkında suç duyurusunda bulunmaya çağırıyorum. Ülkesine ve ülkesinin milli değerlerine yürekten bağlı olan bir kürt olarak diyorum ki bu ülke kendini bu ülkenin sahibi sanan güruh ve zümrenin değil 780 bin metre karede yaşayan 80 milyonundur.Spor sahalarını terörize etmeye hakkınız yok beyler” şeklinde tepki gösterdi.

Hesabını en ağır şekilde ödersin

Güneydoğu Spor Yazarları Derneği Başkanı Yılmaz Bay’da yaptığı açıklamada, “Erzurum BB Başkanı çok sorumsuz ve seviyesiz açıklamalar yaparak provokasyon yapmaya çalışıyorsun. Amacın Yalova'da sana verilmeyen adaylığı Erzurum'da kapmak ama pis siyasetini bize bulaştırma. Futbolcumuzla ilgili Çeşme'ye gitme iyi olmaz demişsin. Burası aşiret ve mafyalar ülkesi değil Hukuk devleti. Oyuncumuzun tırnağına Zarar gelse sorumlusu sensin hesabını da en ağır şekilde ödersin. Herkes haddini bilsin bir futbol müsabakası oynandı bitti. Bu iki şehri karşı karşıya getirmeye üzerinden siyaset yapmaya kimsenin hakkı yok. Savcılarımızı göreve davet ediyorum. Bu tür adamların bu tür yaklaşımları insanlarımızın kutuplaşmasına ve ayrışmasına neden olmakta. Oysaki sporun ruhunda fairplay kardeşlik vardı. Bu ülke hepimizin ülkesi hepimizin vatanı. Makam sahibi adamların daha sorumlu davranması ve konuşurken dediklerine dikkat etmesi gerekir” dedi.

 

Tugay: Hodri meydan

Amedspor Direniş Taraftarlar Derneği Başkanı Ramazan Tugay ise, “Dün akşam saatlerinde basın toplantısında futbolcumuz Deniz Naki hakkında talihsiz açıklamalarda bulunan Erzurum BB.Spor'un Mafya Bozuntusu başkanı Ali Demirhan Futbolcumuz Deniz Naki'yi ölüm ile tehdit ederek haddini aşmıştır. Diyarbakır'da Bakanları ve milletvekillerini araya koyup kendisine 20 koruma tahsis ettiren bu şahıs Erzurum'a gittikten sonra bu açıklamayı yapmış olması zaten ne kadarda itibarsız biri olduğunu göstermektedir. Oynadığı futbol ve duruşu ile halkımızın Sevdiği futbolcumuzu tehdit eden Ali Demirhan'a hodri meydan diyoruz.  Halkımız ve futbolcularımız sizin gibiler karşısında durmayı, sizin gibi soytarılar ile mücadele etmeyi çok iyi bilmektedir. Futbolcumuz Deniz Naki'ye ister Çeşmede ister başka bir yerde en ufak bir saldırıda veya kılına zarar geldiğinde buna sebep olanlar kim olursa olsun bedelini fazlasıyla öder. Türkiye'de ki futbolun karanlık yapısının içinde olan, siyasi rant için yalakalık yapan bu mafya bozuntusu şahıs Futbolcumuza ölüm tehdidi, halkı kin ve öfkeye sevk etmesinden dolayı ilgili merciler tarafından biran önce soruşturma başlatılmalıdır. Aksi takdirde buralara kadar gelmeleri bile şaibeli olan farklı güçleri arkasına alan Erzurum BB.Spor'un bu yaptıkları ne ilk nede son olacaktır” şeklinde tepki gösterdi.

Ali VURANEL/ÖZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.