Savcılık’tan operasyon açıklaması!

Savcılık’tan operasyon açıklaması!
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, 9 ilde yürütülen operasyonlar hakkında yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, 151 şüpheliden 90 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile 9 ilde yapılan operasyonunun detayları belli oldu. Başsavcılık tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülmekte olan 2018/5079 ve 2017/9879 soruşturma numaralı dosyalar kapsamında, PKK/KCK terör örgütünün KCK/TM yapılanması (sözde Toplumsal alan sorumlusu, Kadın Alan Yapılanması (TJA), İdeolojik Alan, Kent Meclisleri, Kurye İşbirlikçi, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Basın Yayın Kültür Yapılanması, Yerel Yönetimler Komisyonu ve Siyasi Partiler vb. alanlarına) yönelik toplam 9 ilde operasyon gerçekleştirilmiştir.

whatsapp-image-2018-10-09-at-09.41.38.jpegDemokratik Toplum Kongresine yapılan baskından bir fotoğraf.

Örgütsel doküman ele geçirildi

KCK/TM sözcüleri ve Terör Örgütünün sözde liderinin talimatları doğrultusunda örgüt adına faaliyet gösterdikleri anlaşılan Şehir yapılanmasına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında151 şüpheliden 90 şüpheli gözaltına alınmış 183 farklı adreste gerçekleştirilen aramalarda, çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyaller ele geçirilmiştir. Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülmekte olan soruşturma devam etmekte olup, soruşturmanın safahatı ile ilgili ayrıca bilgi verilecektir” ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.