Sayar’dan çözüm süreci beklentisi

Sayar’dan çözüm süreci beklentisi
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Ahmet Sayar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yarın Diyarbakır’a yapacağı ziyaretteki öncelikli beklentilerinin buzdolabına kaldırılan çözüm sürecine yeniden dönülmesi olduğunu söyledi.

  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın Diyarbakır’a gelerek burada bir dizi açılışa katıldıktan sonra PKK mensuplarınca 15 ton bomba yüklü kamyonun patlatılması sonucu hayatını kaybeden 16 vatandaşın taziyesine katılmak üzere Tanışık köyünü ziyaret edecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapacağı ziyaret öncesi değerlendirmelerde bulunan DTSO Başkanı Ahmet Sayar, hem il hem bölge olarak olağanüstü bir süreç yaşadıklarını söyledi. Sayar, "Maalesef her gün onlarca insanımız yaşamını yitiriyor. Son bir yıla yakındır binlerle ifade edilen can kayıpları söz konusu. Böyle olağanüstü bir süreçte Cumhurbaşkanımızın Diyarbakır’a gelmesi bir iş insanı olarak, bir vatandaş olarak elbette bir takım beklenti ve talepler içindeyiz. Biz iki buçuk yıllık çözüm süreci döneminde bu sürecin en önemli aktörlerinden birinin Cumhurbaşkanımız olduğunu biliyoruz. Daha önce Diyarbakır’da 2005 yılında Kürt meselesinin kendi meselesi olduğunu ifade etmişti, belli dönemlerde sürecin çözümüne dönük adımlar atıldı ve en son çözüm süreci başlamıştı" dedi.

  “ÇÖZÜM SÜRECİNE DÖNÜLMESİNİ TALEP EDİYORUZ”

  Çözüm sürecinin oluşturduğu olumlu atmosferin faydalarını fazlasıyla gördüklerini belirten Sayar, konuşmasına şöyle devam etti:

  “Fakat sonra tekrardan bu çatışmalı süreç başladı, insanlarımızın yaşamını yitirdiği bir süreç başladı. Böylesi olağanüstü bir dönemde ülkenin cumhurbaşkanı, güçlü bir lideri, Cumhurbaşkanımızın Diyarbakır’a gelmiş olması bizde özellikle çözüm süreci konusunda beklenti içindeyiz. Bu yönde talebimiz var. Kendi ifadeleri ile ‘Çözüm sürecini buzdolabına kaldırdık’ demişti. Bizim beklentimiz Cumhurbaşkanımızdan yine Diyarbakır’da bu olağanüstü süreçte çözüm sürecinin dolaptan çıkarılmasına dönük bir beklenti ve talebimiz söz konusu. Aksi takdirde yaşanılan durum, insanların yaşamını yitirmesi ülkemiz açısından sürdürülebilir bir durum değil. Biz bir an önce normalleşmenin yaşanması ve çözüm sürecine dönülmesini talep ediyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.