Sazıyla yaşama tutundu

Sazıyla yaşama tutundu
Şırnak'ın Uludere ilçesinde örgüt mensuplarının saldırıları sonucu çocukken görme yetisini kaybeden 34 yaşındaki İsmail Babat, sazıyla yaşama tutundu.

Onbudak köyünde 10 kardeşin 9'uncusu olarak dünyaya gelen Babat, 10 yaşındayken ilçe merkezine gitmek için traktörle yola çıktıkları sırada, örgüt mensuplarının tuzakladığı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu ağır yaralandı.

Saldırı sonucu, ilkokul 3. sınıfta okurken görme yetisini kaybeden Babat, eğitimini yarıda bırakmak durumunda kaldı. Ancak hayata sımsıkı bağlanan Babat, ilgi duyduğu sazı öğrenmek için ders aldı.

Zamanla kendisini geliştirip özel günlerde saz çalmaya başlayan Babat'ın yeteneği, mesleği haline geldi. 

Evlenen ve 4 çocuk babası olan Babat, aynı zamanda çocuklara saz kursu veriyor. Yaşama dair heyecanını hiç yitirmeyen Babat, azmiyle çevresindekilere örnek oluyor.

Babat, gözlerini kaybettiği terör saldırısında, traktördeki 5 kişinin de hafif yaralandığını söyledi.

"En büyük yarayı ben aldım. O günden sonra hiç görmedim." diyen Babat, kendisini engelli olarak görmediğini, istediği şeyleri gerçekleştirmek için elinden geleni yaptığını dile getirdi.

Babat, engeline rağmen hayattan hiç vazgeçmediğini, yaşamdan zevk almaya devam ettiğini anlattı.

- "Merak ederek başardım"

"Ne yaptıysam zevkle yaptım ve merak ederek başardım." ifadesini kullanan Babat, zamanla saz çalmayı öğrendiğini ve iyi bir seviyeye geldiğini, şu anda 11 çocuğa eğitim verdiğini bildirdi.

Çeşitli kurslara gidip kendisini geliştirdiğini belirten Babat, "İstediğim her şeyi başardığıma inanıyorum. Durumum bana hiç engel olmadı." dedi.

- "Amacım engellilere örnek olabilmek" 

Düğünlerde saz çalıp şarkı söyleyerek ailesinin geçimini sağladığını anlatan Babat, şunları kaydetti:

"Amacım engellilere örnek olabilmek. Hep üreten olmayı istedim. Bunu başardığım için mutluyum. Bütün ihtiyaçlarımı kendim karşılıyorum. Yürürken ailem ve arkadaşlarım yardımcı oluyor. Engelleri öne sürerek bazı şeyleri denemekten vazgeçmesinler, hayatta önlerine çıkan fırsatları değerlendirsinler. Ben de o fırsatları değerlendirenlerdenim."

İbrahim Babat ise ağabeyinin çok azimli olduğunu vurguladı.

Zor günleri atlatması için ağabeyinin hep yanında olduklarını, ona manevi destek verdiklerini dile getiren Babat, "Her işini kendisi yapıyor. Bugüne kadar 'Bu işi yapamam' dediğini duymadım. Hayata hiç küsmedi. Çok farklı bir yaşantısı var. Bazı yerlere gittiğimizde onun görme engelli olduğunu fark etmiyorlar. Belki gözleri görmüyor ama gönül gözüyle görüyor." ifadelerini kullandı.(AA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.