Seçim sonucuna ‘yabancı’ değiller

Seçim sonucuna ‘yabancı’ değiller
Yaklaşan genel seçimler piyasa cephesinde farklı olasılıkların tartışılmasına neden oluyor. Piyasada ağırlığı bulunan yabancılar şimdilerde “alım” ağırlıklı hareket ediyor. Onlar için önemli olan “büyüme” ve “istikrarın” korunması...

Seçime bir aydan daha kısa süre kaldı. Sonucun ne olacağı, ne tür ihtimallerin Gündeme geleceği adaylar kadar yatırımcıların da merak konusu. Yatırımcılar bu noktada temkinli bir duruş sergiliyor.

Gedik Yatırım Genel Müdürü Metin Ayışık, seçim sonrasında tablonun rahatlayacağını düşünüyor. Ayışık, dünyadaki ana sorunun büyüme olduğunu belirtirken şu anda hassas bir dönemden geçtiğimizi vurguluyor ve “Seçime kadar piyasalarda çok önemli bir değişiklik beklemiyorum” diyor. Ve şunları ekliyor: “Seçim sonrası için temkinli bir iyimserlik var, yıl sonuna kadar piyasalar yüzde 10’luk marjda hareket eder”

Veriler takip edildiğinde sermaye piyasasının daha fazla yabancı ağırlıklı olduğu ortada. Geçen ay yabancılar yılın en yüksek alımını yaptı.

Mevcut durumda, piyasaların odaklandığı ve endişelerinin yükseldiği en önemli gündem konusu ise olası bir koalisyon ihtimali. Ancak yabancılar olası bir koalisyonda dahi piyasadaki ağırlıklarını koruyacakları anlaşılıyor.

 

İlgileri devam ediyor

Metin Ayışık, “Yabancılar yatırımda bulunurken uzun vadeli gelir, önemsedikleri kriterlerin başında da büyüme ve istikrar gelir” diyor. Bütün dünyada büyümenin daralacağı kaygısının arttığı bir noktada Türkiye’de de yansımasını ve etkisini  hissettirmesini normal karşılamalı.

Bunun yanı sıra Türkiye gelişmekte olan ülkeler içerisinde öne çıkıyor. Küresel büyüme kaygılarının arttığı bir dönemde Türkiye’de yabancıların yatırımlarını devam ettirebilmesini önemsemek gerekiyor. Sık sık yeni şirket satın almalarını görüyoruz. Bu durum Türk şirketlerinin ilgi gördüğünün göstergesi olarak değerlendirilmeli.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.