'Seçmenler 9 Mart'a kadar kayıt işlemlerini yaptırmalı'

'Seçmenler 9 Mart'a kadar kayıt işlemlerini yaptırmalı'
HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Saruhan Oluç, 9 Mart gününe kadar seçmenlerinin oy kullanmaları için nüfus müdürlüklerine giderek kayıtlarını yapmaları gerektiğini hatırlattı.

7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan genel seçimler öncesi, yurttaşların bulundukları ilde seçmeni oldukları parti için sandık başına giderek oy kullanabilmeleri için ikametgah işlemlerini tamamlamış olması gerekiyor. 


HDP Eş Genel Başkanı Saruhan Oluç, 9 Mart gününün kayıtların kontrol edilmesi açısından son derece önemli olduğunu belirterek, özellikle 7 Haziran'da yaşadıkları yerde oy kullanamayacak olan yurttaşların, öğrenci ve mevsimlik işçilerin kayıtlarını mutlaka bu tarihe kadar kontrol etmeleri gerektiğini söyledi. "Aldığımız bilgilere göre çeşitli şehirlerde özellikle yurtlarda kalan öğrenci arkadaşlarımız kayıtlarını aldırma konusunda zorluklarla karşılaşıyor. Manisa ve Burdur illerinde bu tür sorunlarla karşılaştık. Yurtta kalan öğrenci arkadaşlarımızın kayıtlarını mutlaka bulundukları yere almaları gerekiyor" diyen Oluç, 14 Mart günü muhtarlıklarda seçmen listelerinin askıya çıkarılacağını hem bu listelerden hem de YSK'nın web sitesinden seçmenlerinin mutlaka isimlerini kontrol etmesi gerektiğini vurguladı. 

Oluç, 9 Mart tarihine yetişemeyecek olanların, 14 Mart tarihinde askıya çıkacak listelere ve YSK'nın web sitesine bakarak durumu görmüş olacaklarını ve duruma göre kayıtlarını aldırmaları gerekiyorsa 27 Mart gününe kadar vakitlerinin olacağını hatırlattı. 7 Haziran seçimleri için seçmenlerin mutlaka kayıt aldırma işlemlerini gerçekleştirmesi gerektiğine işaret eden Oluç, "Bu çok önemli bizim tek oyumuzun bile eksik kalmaması gerekiyor. Bu nedenle hem öğrenci arkadaşlarımızın hem de o tarihte mevsimlik işçi olarak yer değiştirecek kardeşlerimizin kayıtlarının peşinde olmaları büyük önem taşıyor" dedi.(Diha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.