Şehit düşen 8 kişi anıldı

Şehit düşen 8 kişi anıldı
Diyarbakır'da 2016 yılında Şehit Emniyet Amiri Murat Uçar Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliğine düzenlenen bombalı saldırıda yaşamını yitiren 8 kişi için anma programı düzenledi.

 

Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliğinde düzenlenen anma programında, Kur'an-ı Kerim ile mevlit okundu, dualar edildi. Anma etkinliğinde konuşan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, 2 yıl önce terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybedenleri rahmetle andığını söyledi.

Saldırıyı gerçekleştirenlerin hepsinin hak ettiği cezayı bulduğunu ifade eden Güzeloğlu, şöyle konuştu: "Milletin iradesi, desteği devletin ve güvenlik kuvvetlerimizin kararlılığıyla her alanda huzur ve güven hakim kılındı. Hiçbir şehidimizin kanı yerde kalmadı ve kalmayacak inşallah. Onların canları pahasına emanet ettikleri bu vatan ve devlet sonsuza kadar hür ve payidar kalacaktır. Kim bu büyük ve kutlu yürüyüşün önünde durur ve iş birliği içerisinde ihanete destek oluyorsa bu dünyada hak ettikleri cezayı ve ebedi alemde de sonsuz azabı bulacaklar."   

Şehitlerin ölmediğini, Hazreti Muhammed'e komşu olacaklarını dile getiren Güzeloğlu, son terörist ve onun iş birlikçisi etkisiz hale getirilene kadar bu mücadelenin bitmeyeceğini aktardı.

Vali Güzeloğlu, saldırıdan yaralı kurtulan bazı polislere başarı belgesi verdi.

Anma programına, 7. Kolordu Komutanı Tümgeneral Sinan Yayla, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan vekili Cumali Atilla, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Kayapınar Belediye Başkan Vekili Kaymakam Ozan Balcı, emniyet ve askeri personel katıldı.  

Diyarbakır-Batman karayolunun Bismil ilçesi yol ayrımında bulunan Şehit Emniyet Amiri Murat Uçar Bölge Trafik Denetleme İstasyonuna örgüt mensuplarınca bomba yüklü kamyonla 15 Ağustos 2016'da düzenlenen saldırıda, polis memurları Siraç Balpetek (32), Yakup Kılınç (26), Salih Zengin (45), Nazif Kaplan (29) ve Ahmet Gülbahar (34) ile 5 yaşındaki oğlu Hüseyin Utku Gülbahar, akaryakıt istasyonunda çalışan Mehmet Sarı ve emniyette aşçı olarak çalışan Mehmet Kılıç (31) şehit olmuş, 46 kişi yaralanmıştı.(AA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.