Şemdinli kayıyor…

Şemdinli kayıyor…
Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Güzelkonak köyünde 5 yıl önce yapılan kayak tesisi, çözüm süreciyle birlikte büyük ilgi görüyor.

HAKKARİ- Şemdinli İlçe merkezinden 30 kilometre uzaklıkta bulunan Şemdinli-Yüksekova karayolu üzerindeki Güzelkonak Kayak Tesisleri’nde, kayak sezonu açılışı yapıldı. Sezon açılışına çok sayıda vatandaş da katıldı. Açılışta bir açıklama yapan Kaymakam Adam Ünal, şu an bulundukları bölgedeki Güzelkonak Karakolu’na geçen sene 3 defa saldırı olduğunu hatırlatarak, “Çözüm süreciyle birlikte şu anda Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürümüzle birlikte buradaki vatandaşlarımız kayak yapmanın keyfini çıkarmaya başladılar.” diye konuştu.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Faysal Bilmece de, Güzelkonak Kayak Tesisi’nin yaklaşık 5 yıldır faaliyette olduğunu hatırlatarak, “Gün geçtikçe kayağa talep artmaktadır. Şu an 80 eğitimli öğrencimiz var. Vatandaşlar da bu kayak merkezine oldukça meraklı olup 100’e yakın insanımız bu tesislerden faydalanmaktadır. İnşallah gün geçtikçe bu tesisimizi büyüteceğiz. Umarım buraya bir kayak evi ve bir teleferik kurarız” şeklinde konuştu.
Süheyla Geylani (27) ise kayak tesisine ilk defa geldiğini belirterek, “Burada çok mutluyum. Şemdinli’ye yapılan en güzel hizmetlerden birisidir. Burası Uludağ’a bin çeker. Uludağ’a giden bence buraya gelsin” dedi.
Kaymakam ve beraberindekiler daha sonra Korgan köyünde bir eve misafir oldular. Burada yemek yiyen Kaymakam Ünal ve beraberindekiler daha sonra ilçe merkezine döndüler. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.