Süleyman ÇİFTÇİOĞLU

Süleyman ÇİFTÇİOĞLU

SENARYO MU DEDİNİZ?!

SENARYO MU DEDİNİZ?!

 

15 Temmuz gecesi Bakırköy Belediye Başkanı'nın evine sığınan KK'nın amacı neydi? İşaret almış da vaktin gelmesini mi,yoksa gerçekten korkmuş da ortalığın durulmasını mı bekliyordu?Kendi vermesi gerek hesabı bırakıp,şimdilerde 15 Temmuz'un  kontrollü darbe olduğunu iddia ederek hesap sormaya,daha doğrusu ortalığı bulandırmaya çalışıyor. Çok fazla uzatmayacağım 15 Temmuız'un senaryo olduğunu FETO ve yandaşları taa başından beri pompalayıp duruyorlardı zaten bütün dünyanın gözü önünde,15 tane Hollywood senarist ve yönetmeninin bir araya gelse tek bir karesini çekemeyeceği bir senaryoyu hayata geçirdiğine gerçekten inansaydı,o güce tapan KK, Tayyip Erdoğan'ın kapısında maraba olmak için ilk sıraya giren kişi olurdu!Bir hezeyanı da Ak Parti'nin içinde 120 ila 180 arasında Bylock'çu vekil olduğunu iddia etmesi. Madem bu kadar Bylock'çu vardı Ak Parti'de meclisten geçmesin diye uğraştığınız o maddeler için neden o kadar çirkin görüntü yaşattınız ki?! 180 vekilin sadece 15-20 tanesi oylamada Hayır dese amaç hasıl olurdu. Hem 15 Temmuz Kalkışması'nı ne gerek vardı,o zaman bu kadar Bylock'çu FETO elemanı bir gecede istifa eder,hükümeti düşürür ve 15 Temmuz'da hiç yaşanmazdı. Hiç kuşkunuz olmasın,KK'nın elinde bir tek Ak Partili Bylock'çu vekil olsa ismini bayrak yapardı!

İdlib'in Melekleri

Neredeyse 7 yıldır iç savaşın devam ettiği Suriye'de gün geçmiyor ki yeni bir katliam haberi gelmesin. Rusya'da patlayan bombaların günahı mı yüklenmek istendi bilmiyoruz ama 100 civarında masum kadın ve çocukla 500 civarında insanın yaralandığı vahşi bir kimyasal bomba saldırısı yapıldı. İdlib'e kimyasal silah fabrikaları olduğu iddiasıyla Irak'ı işgal edip Saddam'ı asan ve bir milyondan fazla insanın katline imza atan Amerika,nedense 7 yıldır sayısız kimyasal saldırı gerçekleştiren Esad'a bu güne kadar, bırakın bir cezalandırma,küçük bir yaptırım bile uygulamadı. Başından beri Suriye'deki katliamları organize eden,İran'ın Irak ve Suriye'de önünü açan Amerika,Türkiye'yi Suriye'de kurduğu tuzağa çekerek bir sünni-şii savaşı çıkarmayı hedeflemişti. Bir yandan da PYD kılığında Amerikan askeri varlığını Güney sınırımız boyunca yaptığı işgallerle tahkim etmişti. Türkiye kendisine kurulan tuzağın başından beri farkındaydı.

Eğer zamansız olarak Suriye'ye girilmiş olsaydı,Türkiye'nin parçalanma süreci başlayacak ve bugün çok farklı bir manzarayla karşılaşacaktık. 

15 Temmuzla birlikle silkelenen Türkiye Suriye'ye de girince bir büyük oyun bozulmaya,maskeler düşmeye başladı. IŞİD'in bir proje,Amerikan ve Rus düşmanlığının bir ilizyon olduğu anlaşıldı. Şimdilerde PYD'yi beraberce sahiplenip yeni bir aşamaya geçtiler. Türkiye de Fırat Kalkanı Harekatı'nı sonlandırarak yapacağı yeni hamlenin hazırlıklarına başladı. Rusya ve Amerika'nın Türkiye'ye karşı  birleşmesi bazılarını endişelendirebilir ama işin güzel bir yanı da var; o da Türkiye'ye karşı duyulan korkudur! Bakalım iş nereye varacak. Fikrimce İdlib'in melekleri dünyanın şeytanlarını eninde sonunda mağlup edecek!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman ÇİFTÇİOĞLU Arşivi
SON YAZILAR