'Serê Salê' Diyarbakır’da Renga renk kutlandı

'Serê Salê' Diyarbakır’da Renga renk kutlandı
Diyarbakır’da Serê Salê (yıl başı) etkinliği kapsamında, skeç, dengbêj dinletisi, konser ve yılbaşı çekilişi yapılırken, yılbaşının geleneksel oyunu "Bûk û Koser" de oynandı.

Haber/Foto: Gencer ARPACI

DİYARBAKIR -Rumi takvimine göre 13 Ocak’ta kutlanan Serê Salê (yılbaşı) etkinliği, Diyarbakır’da düzenlenen renga renk bir eğlence ile katılanlara mutlu bir gün yaşattı.

Dicle Fırat Kültür Merkezi ve Sur Belediyesi tarafından Nilgün düğün Salonu’nda 13 Ocak’ta düzenlenen  ve Serê Salê olarak bilinen yılbaşı gecesi etkinliğine, Barış Anneleri Meclisi, BDP Sur Belediye Eş Başkan adayları, Sur Belediye Başkanvekilleri, belediye meclis üyeleri ile BDP Sur İlçe Teşkilatı katıldı. Eğlencelere  Dünya Af Örgütü'nden ve Avustralya'ya göç eden Kürtlerden de misafirler katıldı.

Etkinlikler kapsamında 'Serê Salê'nin geleneksel oyunu olan "Bûk û Koser" oynandı. Kapı kapı dolaşıldıktan sonra salona giren ekip, izleyicilerin beğenisini topladı.

Ayrıca yine etkinlikler kapsamında Yekta Hêvî tiyatro grubu "Serê Salê" konulu bir skeç sahnelerken, yerel sanatçıların söylediği ezgiler ve folklor grubunun gösterisi ile programa devam edildi. Serê Salê etkinliği, katılımcılar arasında yapılan çekiliş ile son buldu.. 

serê-salê-diyarbakir’da-renga-renkti-kutlandi-(1).jpg

serê-salê-diyarbakir’da-renga-renkti-kutlandi-(2).jpg

serê-salê-diyarbakir’da-renga-renkti-kutlandi-(4).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.