ADEM’den Engelliler Günü etkinliği

Bitlis'in Ahlat ilçesinde faaliyet gösteren Ahlat Aile Destek Merkezi (ADEM), 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle bir etkinlik düzenledi.

 

  Ahlat Aile Destek Merkezi’nde düzenlenen yemekli programa Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu ve eşi ve ADEM Koordinatörü Arzu Tekbıyıkoğlu ev sahipliği yaptı. Düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Ahlat Engelliler İle El Ele Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Neslihan Akdemir, engellileri unutmayarak bu güzel programı hazırlayan Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu ve eşi Arzu Tekbıyıkoğlu’na teşekkür etti.

  Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu ise, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününün 90’lı yıllardan beri kutlandığını belirterek, "Gözü olmayanın gözü oluyorsunuz, yürüyemeyenin ayakları oluyorsunuz. Hangi uzuvda bir problem varsa sizler bu uzvun yükünü çekiyorsunuz. Yaptığınız kolay bir iş değil. Ama biliyorsunuz Allah’ta sevdiği kulunu biraz yorarmış, buna sabır edebilirse ve hakkaniyetle üstesinden gelebilirsek, hakikaten bunun getirisi çektiğiniz çileden zahmetten çok daha fazla olacak. Bazen televizyonlarda bazı haberler görüyoruz. İşte görme engelli şarkı bestelemiş. Bunun en güzel örneklerinden bir tanesi de Aşık Veysel Şatıroğlu, ne büyük yetenek değil mi? İşte görmediği halde bir resim çizen veya belli bir konuda uzmanlaşan, görme engelli avukatlar bunlara benzer gibi çok yetenekli engellilerimizde var. Ben bunlara çok saygı duyuyorum. Yani insanoğlunun çoğu önünde ufak engeller karşısında yeniliyor. Bu da engellerine rağmen belli konuda başarı gösteren engelli vatandaşlarımızın ne kadar muzaffer birer cihangir olduğunu gösterir. Hakikaten kolay bir iş değil. Bazı engellilerimiz kendi eksikliklerine rağmen sanatkar olabiliyor, bestekar olabiliyor, başarılı bir avukat olabiliyor, başarılı bilim adamı olabiliyorlar. Ben gerçekten bunların mücadelesine hayranlıkla bakıyorum" dedi.

  Devletin engellilere vermiş olduğu hizmetin aynı zamanda gelişmişliğinde bir göstergesi olduğunu dile getiren Tekbıyıkoğlu, "Engellilerimiz bir kamu hizmetinden ne kadar fazla istifade edebiliyorsa, ne kadar engelsiz insanlar kadar istifade edebiliyorsa bu çağdaşlığın, modernitenin, gelişmişliğin bir göstergesi. Bizim ülkemizde bu konuda önemli adımlar atıyor. Belediye kanunlarına bazı zorunluluklar getiriliyor. Kamu binalarının engellilerin kullanımına uygun yapılması, ulaşımlarının rahat olması gibi konularda da devletimiz artık gerekli duyarlılığı göstermeye başladı. Eksiklikler var bunun farkındayız ama sizlerin sayesinde, derneğinizin verdiği mücadeleyle birlikte bunları da aşacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

  ADEM Koordinatörü Arzu Tekbıyıkoğlu ise, engellilerin toplumun en değerli bireylerinden olduğunu belirterek; “Bu nedenle karşılaştıkları sorunların farkında olup, toplumda sağlıklı bireyler olarak destek vermeliyiz. Unutmamalıyız ki her insan bir engelli adayıdır. Bunu bilerek ve anlayarak yaşamak zorundayız. Merkezimiz engelli kardeşlerimiz için elinden ne gelirse yapmaya her an hazırdır. Çünkü yüreğinin her zerresini diğerleri için çıkarsız, hesapsız, tertemiz masum sevgileriyle doldurandır engelli kardeşlerimiz. En hassas kalp terazileri vardır. Sahte duygularla yoktur alış verişleri. Ömür denen meşakkatli yolculuklarının her anında samimidirler. Emanettirler yüce Yaradan da anaya, babaya ve bizlere. Bu yalan dünyayı gerçek anlamıyla yaşarlar, ahiret hayatlarına yatırım yaparlar. İsyana, nankörlüğe hiç bulaşmazlar. Hepimize gönderilen bu özel emanet vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü hatırlayalım, hatırlatalım” dedi.

  Programa konuşmacı olarak davet edilen Erkek Hafızlık Kur’an Kursu Hocası Muharrem Azaklı da; engelli ailelerine mükafatlarının ne kadar büyük olduğunu anlattı.

  Programın akabinde engellilerin sorunlarını tek tek dinleyen Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, engellilerin sorunları için ellerinden ne gelirse yapacaklarını ifade etti. Düzenlenen program engellilere hediye verilmesi ve toplu hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi. (İHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri